ΔιεθνήΕιδησούλες

Εκρήξεις στο Κίεβο – Χτυπήματα σε κέντρα του ουκρανικού στρατού ανακοινώνει η Μόσχα

Πυραυλικές επιθέσεις από τη Ρωσία σε διάφορες περιοχές του Κιέβου καταγγέλλουν οι ουκρανικές αρχές, ανήμερα της σημερινής συνεδρίασης των ηγετών της G7 στη Γερμανία.

Νωρίς το πρωί χτυπήθηκε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι κοντά στο κέντρο του Κιέβου. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 5 τραυματίες

Αργότερα, δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι δύο εκρήξεις ακούστηκαν στα νότια προάστια του Κιέβου, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την πρωινή πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το σύνολο των υπαλλήλων της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Ο δε κυβερνήτης της περιφέρειας Τσερκάσι, Ολ. Σκίτσκο, ανέφερε ότι εκρήξεις σημειώθηκαν και στην ομώνυμη πόλη στην κεντρική Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμ. Κουλέμπα, σχολιάζοντας τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις, έσπευσε να σχολιάσει «η Σύνοδος Κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία».

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι χρησιμοποίησε όπλα υψηλής ακρίβειας για να πλήξει κέντρα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού στις περιφέρειες του Τσερνίχιβ, του Ζιτομίρ και του Λβιβ στην Ουκρανία, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σ. Σοϊγκού, «επιθεώρησε τα στρατεύματα που εμπλέκονται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία».

«Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ολοκληρωμένη εφοδιαστική υποστήριξη για τα στρατεύματα και στα μέτρα για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων συνθηκών για το προσωπικό στις περιοχές προσωρινής ανάπτυξης»

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε έγινε η επίσκεψη αυτή ούτε αν ο Σοϊγκού επισκέφθηκε μονάδες στην Ουκρανία.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies