ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

“Ενεση” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς την κατεύθυνση τόνωσης της επιχειρηματικότητας

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η αύξηση του ποσού που θα διατεθεί προς τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας ως κεφάλαιο κίνησης.

Η κατανομή θα γίνει με συγκεκριμένους κανόνες -που θα ανακοινωθούν- και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα).

Συμπερασματικά, η υποστήριξη της Περιφέρειας προς την επιχειρηματική κοινότητα (εκτός αναπτυξιακού νόμου) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, θα ξεπεράσει τα 50.000.000 ευρώ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας σε συνέντευξή του προς περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, στην οποία αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στα προβλήματα που η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι κυρίως έχουν πληγεί τα καταστήματα εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια εξ αρχής έχει αποδυθεί σε ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα και θα συνεχίσει να το πράττει:

“Αν συνεχιστεί η κατάσταση της πανδημίας θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Μοναδική διέξοδος είναι η επανάκαμψη της κανονικότητας, για την οποία προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η ανακάλυψη εμβολίου, καθώς προέχει η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια” υπογράμμισε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ταυτόχρονα:

“Ωστόσο η επισφαλής οικονομία είναι κάτι κρίσιμο, καθώς χωρίς επιχειρηματικότητα και ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα”.

Σχετικές αναρτήσεις

βίντεο Στερέωση βραχωδών πρανών στο Κάστρο Μονεμβασιάς

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies