ΔιεθνήΕιδησούλες

Εξακολουθεί να σαρώνει η πανδημία του κορονοιου

Σε 380.318 ανέρχεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην COVID-19 αφότου ο κορονοϊός προσέβαλε για πρώτη φορά τον άνθρωπο στα τέλη του Δεκέμβρη του 2019, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου «Τζον Χόπκινς» των ΗΠΑ, ενώ τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο είναι 6.382.952. Το επίκεντρο της επιδημίας είναι πλέον η αμερικανική ήπειρος, που πλησιάζει στο να ξεπεράσει στα θλιβερά νούμερα και την Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, η πανδημία του νέου κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε άλλους 1.081 ανθρώπους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου έως τις 20.30 χθες Τρίτη (τοπική ώρα· τις 03.30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Με αυτόν τον ημερήσιο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας που θρηνεί η χώρα έφθασε τους 106.180, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό πλέον έχουν ανέλθει σε 1.831.435, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή Ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Η Βραζιλία ξεπέρασε χτες Τρίτη το όριο των 30.000 θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, που έχουν πλέον φθάσει τα 31.199, καθώς καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 1.262 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η πανδημία του κορονοϊού επιβραδύνεται στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής: Το υπουργείο ανέφερε ότι κατέγραψε επίσης 28.936 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 555.383, κατά τα επίσημα δεδομένα, τα οποία, ερίζουν πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, είναι πολύ υποτιμημένα.

Στο Μεξικό, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χτες Τρίτη ότι κατέγραψαν ακόμη 3.891 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ, και άλλους 470 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στο Μεξικό έφθασε έτσι τα 97.326, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε στους 10.637.

Στην Κολομβία, ξεπεράστηκε χτες το όριο των χιλίων θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, προτού συμπληρωθούν τρεις μήνες από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος μόλυνσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Με 40 νέους θανάτους να καταγράφονται το προηγούμενο 24ωρο, η χώρα των 48 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει τους 1.009 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί καθημερινά το υπουργείο. Αναφορικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης η χώρα μετρά πλέον 31.833, εκ των οποίων 1.340 το προηγούμενο 24ωρο.

Στη Χιλή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χτες Τρίτη ότι άλλοι 75 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν 3.527 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμοί άνευ προηγουμένου αφότου εντοπίστηκε η πρώτη μόλυνση από τον κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής πριν από τρεις μήνες. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 1.188 νεκρούς επί συνόλου 108.686 κρουσμάτων μόλυνσης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies