Κορίνθου

Επίσκεψη του περιφερειάρχη στο Αστεροσκοπείου Κρυονερίου την ερχόμενη Δευτέρα

Τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, κοντά στο Κιάτο, επισκέπτεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 11 Μαΐου, μαζί με τον υφυπουργό Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, καθώς και τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη.

Στο εν λόγω αστεροσκοπείο -το οποίο υπάγεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- προγραμματίζεται από την Περιφέρεια η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων.

“Επιδιώκουμε την άμεση κατασκευή των έργων και τη γενικότερη στήριξη αυτής της πολύ σημαντικής επιστημονικής υποδομής, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει ‘εκπαιδευτήριο’ για τους νέους της Περιφέρειας” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 930 μέτρων, είναι εγκατεστημένο από το 1975 το Κοργιαλένιο Τηλεσκόπιο των 123 εκατοστών, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies