Μεσσηνίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΟΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΩΝΗΣ

Επίσκεψη εργασίας στα Κάστρα της Κορώνης και της Μεθώνης, πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ Γιώργος Διδασκάλου, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, προκειμένου να συζητηθούν επι τόπου θέματα προστασίας και ανάδειξης των μνημείων.

Για τις μελέτες συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου Μεθώνης, θα συνεργαστούν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασηςμέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, της οποίας το κόστος θα καλυφθείαπό την Περιφέρεια. Όσον αφορά το Κάστρο της Κορώνης, αποφασίστηκε οι εργασίες επισκευής και ανάδειξης να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχηςσε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε στόχο να ενταχθούν τα έργα ανάδειξης και προστασίας των Κάστρων στο ΕΣΠΑ, το οποίο έχει αρχίσει και τρέχει από 1/1/ 2021. Υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά».

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ανέφερε: «Σήμερα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης οι προγραμματικές συμβάσεις, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και να ενταχθούν τα έργα στοΕΣΠΑτου 2021. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων για τη προστασία και ανάδειξη του πολιτισμού αποτελούν προτεραιότητα, αλλά και καθήκον όλων μας. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στην Προϊσταμένη ΕΦ.Α. Μεσσηνίας, καθώς και στουςυπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοισυμμετέχουν στην υλοποίηση των έργων, που σκοπό έχουν να προστατεύσουν και να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Τέλος ο κ. Καρβέλας ενημέρωσε, ότι κατόπιν σχετικής διαβεβαιώσεως του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, όσον αφορά την ανακαίνιση και τη συντήρησή του.

Σχετικές αναρτήσεις

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies