ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠεΣυΠ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προς:
1. τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη
2. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
– κ. Σκαντζό Μανώλη , Πρόεδρο
– κ. Γκούνη Απόστολο, Αντιπρόεδρο
– κ. Ράλλη Γεώργιο, Γραμματέα

Θέμα:Αίτημα της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» για αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου του εκπροσώπου της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», που στηρίχθηκε από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Πρόεδρε και κύριοι του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου
Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα, την ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της, για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», από θέση αρχής βρισκόταν πάντα σταθερά απέναντι στην ναζιστική εγκληματική και απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής, γενικότερα απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.
Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητάμε: 1) Να καταδικάσουμε στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ως Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» ως παρακλάδι της εγκληματικής«Χρυσής Αυγής»και να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνουότι δεν έχει θέσηκανένας εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητα του.
Συνεπώς πολιτικά αποφασίζουμε την αποπομπή του και απαιτούμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του,οσημερινος και κάθε άλλοςεκπροσώπος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής για την Πελοπόννησο».
2) Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παύση του ως περιφερειακού συμβούλου όπως και κάθε αναπληρωματικού του. Η διαδικασία της παύσης μπορεί και πρέπει να κινηθεί με βάση το άρθρο 237 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε στο Ν. 4555/2018 άρθρο 130. Με βάση τα ανωτέρω άρθρα είναι σαφές ότι πρέπει και μπορεί να υπάρξει παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από μέλη Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

Καλαμάτα 9-10-2020
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της
«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»
Πετράκος Θανάσης
Δρούγκας Δημοσθένης

Σχετικές αναρτήσεις

βίντεο Στερέωση βραχωδών πρανών στο Κάστρο Μονεμβασιάς

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies