ΕιδησούλεςΥγεία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις επιχειρήσεις ο κορονοϊός δεν είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους

Απροστάτευτοι έναντι του νέου κορονοϊού θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κατατάξει τον SARS-CoV-2 ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζόμενους.

Με την απόφαση αυτή νομιμοποιούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι να μην λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και στους χώρους εργασίας θα «παίζεται» κορόνα – γράμματα η υγεία των εργαζομένων προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι εταιρείες.

Βάσει των κανόνων της ΕΕ, ο νέος κορονοϊός ταξινομήθηκε ως κίνδυνος επιπέδου 3 σε έναν κατάλογο με τέσσερα επίπεδα, στον οποίο το επίπεδο 4 είναι το ανώτερο. Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες της ΕΕ, ένας ιός επιπέδου 3 «μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους, μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο διάδοσης στην κοινότητα, όμως συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία».

Οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4 είναι αντιθέτως αυτοί που δημιουργούν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης και για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμες προφυλάξεις ούτε θεραπεία.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αποφασίζει με βάση τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Το ίδιο έγινε και με τις αεροπορικές εταιρείες, όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα περί τήρησης των αποστάσεων πετάχτηκαν στον κάδο των αχρήστων και οι πτήσεις γίνονται με αξιοποίηση όλων των καθισμάτων της καμπίνας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies