ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει το σύνολο της ζημιάς των αγροτών

Την αποζημίωση των αγροτών για το 100% των ζημιών και για όλες τις περιπτώσεις από τον ΕΛΓΑ ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ είναι υποστελεχωμένος με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο του και στις υπηρεσίες προς τους αγρότες που είναι οι μόνοι που τον χρηματοδοτούν με τσουχτερά ασφάλιστρα, ενώ το κράτος από το 2011 δεν αποδίδει τα περίπου 30 εκατ. ευρώ το χρόνο όπως οφείλει.

Όπως είπε, ο ΕΛΓΑ έχει μετατραπεί σε Οργανισμό Αγροτικής Ανασφάλειας και σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του και ως τότε η κυβέρνηση να καλύπτει την απώλεια του αγροτικού εισοδήματος λαμβάνοντας μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων που πούλησαν σε χαμηλές τιμές την περίοδο της καραντίνας.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies