ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ιδιωτικοί πάροχοι αλλάζουν μονομερώς συμβόλαια και φορτώνουν τις αυξήσεις στα νοικοκυριά

Σοβαρές καταγγελίες πελατών ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας φέρνει σήμερα στο φως, δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιωτικές εταιρείες αλλάζουν μονομερώς τα «σταθερά» συμβόλαια των πελατών τους, αυξάνοντας το κόστος στα τιμολόγια.

Συγκεκριμένα, για να καλύψουν τη μεγάλη «χασούρα» από τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι ιδιωτικές εταιρείες – πάροχοι, αξιοποιώντας «παραθυράκια» στις ρήτρες των συμβολαίων που έχουν υπογράψει με τους καταναλωτές τους, κατάφεραν να αθετήσουν τα σταθερά τιμολόγια που είχαν συμφωνήσει και να αυξήσουν τις τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος που έφτασαν στα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με σημείο του κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, «ο προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε τροποποίηση των όρων της παρούσης για σπουδαίο λόγο, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, μεταβολή της κείμενης νομοθεσίας και αλλαγή των όρων λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού». Οι προμηθευτές λοιπόν αξιολογούν ως «σπουδαίο λόγο» την αύξηση του χονδρεμπορικού κόστους Ενέργειας και προχωρούν σωρηδόν και μονομερώς σε αλλαγή των σταθερών τιμολογίων. Τα «κοράκια» της ηλεκτρικής Ενέργειας, που πήραν αέρα στα πανιά τους, από όλες τις κυβερνήσεις από την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, προκειμένου να μη χάσουν ούτε ευρώ από τις αυξήσεις στην Ενέργεια, κάνουν κουρελόχαρτα τα συμβόλαια που οι ίδιοι «προσέφεραν» σε λαϊκά νοικοκυριά και τους φορτώνουν κυριολεκτικά τον λογαριασμό…

Το επιχείρημα των προμηθευτών που εισηγήθηκαν τις σχετικές ρυθμίσεις και αποδέχτηκε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ήταν ότι ο κώδικας δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να σπάσει όποτε θέλει το σταθερό του συμβόλαιο και να πάει σε άλλη εταιρεία… Αποδεικνύεται ξανά ότι και οι νόμοι και οι κατ’ όνομα ανεξάρτητες αρχές είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να εξυπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων και όχι των λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία έχουν βέβαια τη δυνατότητα να επιλέξουν «ελεύθερα» ανάμεσα στο να μην έχουν ρεύμα με το ποια εταιρεία θα τους «χαρατσώνει».

Η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει προς τους καταναλωτές σταθερών τιμολογίων της, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τέτοια πολιτική και τα συμβόλαια θα ισχύσουν στις τιμές που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τη λήξη τους.

Είναι άλλο ένα επεισόδιο, για το πώς ο λαός πληρώνει βαριά την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις με τις ευλογίες της ΕΕ, πολιτική που συνεχίζεται και σήμερα με τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», πολιτικές που προκάλεσαν την ενεργειακή φτώχεια που αντιμετωπίζει ο λαός και που παρουσιάζονται από την κυβέρνηση ως λύση.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies