ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Επικρίνει την «απότομη» άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ήραν υπερβολικά «απότομα» τα μέτρα κατά της Covid και βρίσκονται αντιμέτωπες με σαφή αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής BA.2, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μολδαβία, ο Κλούγκε δήλωσε ότι βρίσκεται «σε επιφυλακή» για την επιδημιολογική κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένει «αισιόδοξος».

Αυτήν την στιγμή, ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid αυξάνεται σε 18 από τις 53 χώρες της ζώνης του ΠΟΥ Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.

«Οι χώρες στις οποίες καταγράφουμε ιδιαίτερη αύξηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία», είπε. «Αυτές οι χώρες ήραν τους περιορισμούς απότομα περνώντας από το επίπεδο του “υπερβολικού” στο επίπεδο του “ανεπαρκούς”», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη είχε σαφώς μειωθεί έπειτα από την κορύφωση του Γενάρη, αλλά αυξάνεται από τις αρχές του Μάρτη.

Κατά την διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών, περισσότερα από 5,1 εκατ. νέα κρούσματα και 12.496 θάνατοι καταγράφηκαν στη ζώνη ΠΟΥ Ευρώπη, φέρνοντας το σύνολο των καταγεγραμμένων από την έναρξη της επιδημίας κρουσμάτων στα 194,4 εκατομμύρια και τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερο από 1,92 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, αυτή η αύξηση εξηγείται κυρίως από την επικράτηση πλέον της υποπαραλλαγής Ομικρον BA.2, η οποία είναι 30% περίπου μεταδοτικότερη – αλλά όχι πιο επικίνδυνη από την προκάτοχό της , την BA.1.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πρέπει άρα να διατηρήσουμε τέσσερις προτεραιότητες : «προστασία των ευάλωτων», «ενίσχυση της εποπτείας και της αλληλούχησης», «πρόσβαση περισσότερων χωρών στα νέα αντιιικά φάρμακα» και «αντιμετώπιση του post covid και του long covid».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies