ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ηλεκτρονικά η χορήγηση αντιγράφου από το Βιβλίο Αδικημάτων Συμβάντων Συλλήψεων Συστάσεων και Παραπόνων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ)

Η αίτηση χορήγησης αντιγράφου αποσπάσματος από το Βιβλίο Αδικημάτων Συμβάντων Συλλήψεων Συστάσεων και Παραπόνων δύναται να υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, προσβάσιμης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-EΨΠ), και επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75).

Πριν από την υποβολή της αίτησης το φυσικό πρόσωπο ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής για το κόστος της αίτησης χορήγησης αντιγράφου αποσπάσματος από το Βιβλίο Αδικημάτων Συμβάντων Συλλήψεων Συστάσεων και Παραπόνων και δύναται να δημιουργεί το αντίστοιχο ηλεκτρονικό παράβολο. Με την εξόφληση του ηλεκτρονικού παραβόλου το φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει την αίτηση χορήγησης.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης αποστέλλεται στην Θυρίδα του αιτούντος αντίγραφο αποσπάσματος από το Βιβλίο Αδικημάτων Συμβάντων Συλλήψεων Συστάσεων και Παραπόνων. Το αντίγραφο φέρει τα χαρακτηριστικά εγγράφου που εκδίδεται μέσω της ΕΨΠ και γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 27 του ν. 4727/2020 (Α’ 84).

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies