Διεθνή

ΗΠΑ: ΠΑΓΩΣΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ!!!

Η χιονοθύελλα αφήνει πίσω της χάος στη Νέα Υόρκη, και το Μπάφαλο να μοιάζει περισσότερο με πεδίο πολέμου. Νεκρούς σε σπίτια και αυτοκίνητα, νοσοκομεία γεμάτα, πολίτες αποκλεισμένους σε σπίτια χωρίς φαγητό και φάρμακα.

Οι καταστροφές από την ιστορική χιονοθύελλα είναι μεγάλες και ακόμη μεγαλύτερες οι ανθρώπινες απώλειες. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πεσίματα, υποθερμία, καρδιακά την ώρα που φτυάριζαν το χιόνι και άλλοι γιατί δεν μπορούσαν να λάβουν έγκαιρα ιατρική βοήθεια, καθώς τα πάντα ήταν αποκλεισμένα λόγω του χιονιού.

Η τερατώδης καταιγίδα σάρωσε την πολιτεία της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και γρήγορα έγινε η πιο θανατηφόρα καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών.

Η ΚΑΘΥ ΧΟΤΣΟΥΛ, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και γεννημένη στο Μπάφαλο, περιέγραψε τα επακόλουθα της καταιγίδας ως “εμπόλεμη ζώνη”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη Δευτέρα την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, αποδεσμεύοντας κονδύλια για να τη βοηθήσουν να ανακάμψει από την καταστροφή.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπάφαλο παραμένει κλειστό μέχρι το πρωί της Τετάρτης και η απαγόρευση οδήγησης παρέμεινε σε ισχύ για την πόλη.

Το δριμύ ψύχος ήταν και η αιτία που οι καταρράκτες του Νιαγάρα πάγωσαν.

 

Αεροφωτογραφίες έχουν καταγράψει τα επακόλουθα της καταστροφικής χιονοκαταιγιδας πάνω από το πολυδιαφημισμένο τουριστικό αξιοθέατο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να συγκεντρωθούν για να θαυμάσουν το καταπληκτικό φαινόμενο.
Βουνά πάγου συσσωρεύτηκαν κοντά στην προκυμαία και η τεράστια έκταση καλύφθηκε από παχύ, λευκό χιόνι.

Από τους καταρράκτες περνούν 3.160 τόνους νερού κάθε δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν ποτέ δεν παγώνουν εντελώς λόγω του τεράστιου όγκου του νερού. Αντίθετα, συχνά παγώνει το επιφανειακό νερό.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο:

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies