Τα χαμόγελα εκατοντάδων παιδιών «φώτισαν» το απόγευμα της Τετάρτης την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν το Κόμμα και η ΚΝΕ για παιδιά.

Από νωρίς το απόγευμα οι πόρτες της έδρας της ΚΕ άνοιξαν και υποδέχτηκαν παιδιά και γονείς για να περάσουν μοναδικές στιγμές με γιορτινά εργαστήρια και κατασκευές, face painting, μουσικοκινητικά παιχνίδια και αφήγηση παραμυθιού.

1 / 5

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αφού περιηγήθηκε στο χώρο όπου τα παιδιά συμμετείχαν στα γιορτινά εργαστήρια, στις κατασκευές και στα μουσικοκινητικά παιχνίδια, συναντήθηκε με τους συντελεστές της συναυλίας των παιδικών τραγουδιών που ακολούθησε.

Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουμε, όπως κάθε χρόνο, αυτές τις πρωτοβουλίες που δίνουν ανάσα, χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες. Προσθέτουν ένα μικρό λιθαράκι, ώστε να μπουν στην καρδιά των παιδιών οι αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του αγώνα. Αξίες που είναι πάρα πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε σε μία κοινωνία, η οποία όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε μια εχθρική ζούγκλα ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συνεχώς, να συνεχίζονται και όλο τον χρόνο. Θα κάνουμε το καθήκον μας, ΚΚΕ και ΚΝΕ.

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά να έχουμε σε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά που έρχεται. Να είμαστε με δύναμη όλοι, τα παιδιά μας, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας. Με δύναμη και υγεία να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

Ωσπου ήρθε η ώρα της κορύφωσης αυτής της όμορφης γιορτής, μέσα την αίθουσα συνεδρίων του Περισσού που γέμισε χαρούμενα πρόσωπα και φωνούλες, καθώς τα παιδιά πήραν τη θέση τους για την όμορφη συναυλία που επιμελήθηκε ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης και την καταχάρηκαν μικροί και μεγάλοι.

Σε μια πανέμορφα στολισμένη σκηνή με εντυπωσιακές μπάλες και αστέρια, πήρε της θέση της η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, που άνοιξε το πρόγραμμα με τον «Παλιάτσο», λέγοντας «τραγούδι δυνατά ν’ ακούσει η πολιτεία»…

Καθώς χθες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την απώλεια του αγαπημένου μας, μεγάλου, Θάνου Μικρούτσικου, δεν θα μπορούσαν και οι δικές του μουσικές να λείπουν από τη συναυλία, που συνεχίστηκε με «Το τραγούδι του Μεσιάν», σε στίχους της Μαρίας Παπαγιάννη, που καλωσόρισαν τη μεγάλη παρέα και… «λέγε ο ένας λέγε ο άλλος μεγαλώνει η ζωή, δώσε ο ένας δώσε ο άλλος ταξιδεύουμε μαζί. Στο φεγγάρι αν θες να πάμε ένας δρόμος πάει εκεί, μη φοβάσαι το ταξίδι είμαστε όλοι δυνατοί».

Ετσι μελωδικά και χαρούμενα συνεχίστηκε ένα πρόγραμμα με ιστορίες, χρώματα, αλλά και ζωάκια, όπως το αγαπημένο «Ελεφαντάκι» του Γιώργου Χατζηπιερή που τα παιδιά υποδέχτηκαν με ρυθμικό χειροκρότημα, τον «Κοκοδρείλο» που «με τα δόντια κοφτερά ροκανίζει ξύλα και στον Γιάννη τον μικρό φτιάχνει μια καλύβα», την αλεπού που «αφήνει τα κουνέλια και πάει για τσιφτετέλια», αλλά και τον Μέρμηγκα του Μάνου Λοΐζου και το σπουργίτι που «τίπι τίπι… τσιμπά τ’ αραποσίτι»!

«Γεια σου κύριε μενεξέ» τραγούδησαν τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Δημήτρη Λάγιου… υποσχέθηκαν ότι «θα σου δώσω ένα τόπι χρυσό για να παίζεις στο χολ με παιδιά αν με πάρεις, με πάρεις, με πάρεις να ‘μαι ταίρι σου πια» ακολουθώντας τη χαρούμενη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη… γέλασαν με τους ιππότες του Νίκου Κυπουργού που «καταντούσανε στουπί»…

Τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και διαχρονικά παιδικά τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, συνέπαιρναν τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους, που τραγουδούσαν όλοι μαζί, ενώ τα καλύτερα σχόλια ακούγονταν από όλους για τις ερμηνείες του Γιάννη Διονυσίου, της Βιολέτας Ικαρη, της Μιρέλας Πάχου και του Απόστολου Ρίζου, που εναλλάσσονταν στη σκηνή.

Και κάπως έτσι ταξίδεψαν με τον «μικρό Βοριά» παραγγέλνοντάς του «να’ ναι καλό παιδάκι» και κι όλοι μαζί οι ερμηνευτές, η χορωδία και το κοινό έριξαν «βάρκα στο γιαλό» ολοκληρώνοντας αυτή την όμορφη γιορτή και ευχόμενοι καλή Πρωτοχρονιά.

Ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης παρουσίασε τους μουσικούς που πλαισίωσαν τη συναυλία: Βασίλη Ραψανιώτης (βιολί), Κωνσταντίνα Ρούσσου (φλάουτο, πίκολο), Βασίλης Παρασκευόπουλος (κλαρινέτο), Ανδρέας Σπυρόπουλος(φαγκότο), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Τάσος Βιτσεντζάτος (τρομπέτα), Τζιμ Σταρίδας (τρομπόνι), Δημήτρης Ζήσης (ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο), Γιώργος Κατσίκας (ρυθμικά κρουστά), Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσο), Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο). Στη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας ήταν η Βανέσα Καλκάνη.