ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η Ελλάδα έχει σήμερα την τέταρτη πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην Ευρώπη!!!!

Όπως μεταδίδει το euenergy.live, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα κατέγραψε σήμερα μια πτώση της τάξεως του 15% και ανήλθε σήμερα στα 88.71 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 103,98 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες και 108.30 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν την Παρασκευή.

Πάντως από τα στοιχεία της ιστοσελίδας προκύπτει πως η χώρα μας έχει σήμερα τη τέταρτη πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, καθώς πιο πάνω στη λίστα βρίσκεται η Ουκρανία με 3976.96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ακολουθούν Πορτογαλία με 102.46 ευρώ ανά μεγαβατώρα και η Πολωνία με 101.96 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σημειώνεται δε πως η Νορβηγία σήμερα έχει τη χαμηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη καθώς διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα επίπεδα του 1 ευρώ, συγκεκριμένα στο 1.39 ευρώ.

Πάντως η μέση τιμή του ρεύματος σήμερα στη Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα και 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σε αυτή την έκρηξη τιμών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αντί να παρέμβει ουσιαστικά και να πατάξει την αισχροκέρδεια των προμηθευτών ρεύματος, προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στην δήθεν ρευματοκλοπή που δήθεν  φουσκώνει κατά 4% το λογαριασμό του ρεύματος…

Όπως επισημαίνουν καταναλωτικές οργανώσεις, οι “ρευματοκλοπές” που ισχυρίζεται ο ιδιωτικός ΔΕΔΔΗΕ και ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας ότι ανακάλυψε και υποτίθεται ότι συνέβαιναν επί σειρά ετών, ακόμα και περισσότερο από δεκαετία, με αποτέλεσμα να καταλογίζει στους καταναλωτές αναδρομικά υπέρογκα ποσά που αδυνατούσαν να πληρώσουν, έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ενώπιον των δικαστηρίων ότι είναι αβάσιμες προσπάθειες του ιδιωτικού ΔΕΔΔΗΕ να χρεώσει επιπλέον πόσα σε διάφορους καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Αναφέρουν ειδικότερα την περίπτωση του γνωστού επιχειρηματία στην Ρόδο, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 600.000€ για δήθεν ρευματοκλοπή, με τελικό αποτέλεσμα να αναγκαστεί η περιβόητη ρυθμιστική αρχή ενέργειας να παρέμβει και να τραβήξει το αυτί τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ όσο και στη ΔΕΗ, αφού βέβαια προηγήθηκε δικαστική απόφαση τον δικαίωσε τον επιχειρηματία.

Ανάμεσα στα μέτρα που θεωρητικά ενδιαφέρεται να λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας είναι και η διεύρυνση τον αριθμό των δικαιούχων  του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)  και να μπουν  υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου  και όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν  υποβάλλουν νέα αίτηση μέχρι την ημερομηνία αυτή τότε θα απενταχθούν αυτόματα από το  Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies