ΔιεθνήΕιδησούλες

Η επιχείρηση στην Ουκρανία «προχωρά με επιτυχία» με βάση «τα προκαθορισμένα σχέδια» λέει ο Βλ. Πούτιν

Αποφασισμένος να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία «προχωρά με επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν.

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης», ανέφερε ο Βλ. Πούτιν, κατηγορώντας το ευρωατλαντικό μπλοκ ότι ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα. «Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας», τόνισε, προσθέτοντας πως η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Η Δύση δεν θα πετύχει στην προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία», είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε πως στην αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς, η Ουκρανική κυβέρνηση κλήθηκε «μέσω διαφόρων διαύλων» να μην εμπλακεί στις εχθροπραξίες, αλλά να αποσύρει τα Ουκρανικά στρατεύματα από την συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία «προχωρά με επιτυχία, σε αυστηρή συμφωνία με τα προκαθορισμένα σχέδια», καθώς η ρωσική κυβέρνηση δεν θα άφηνε αυτή τη χώρα να γίνει «προγεφύρωμα» για επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας.

 Υποστήριξε δε ότι η εμφάνιση ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν σημαίνει ότι η Ρωσία έχει πρόθεση να καταλάβει τη χώρα, «δεν είναι αυτός ο στόχος μας», είπε.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας στις συνομιλίες, αλλά η ρωσική κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης, η οποία προχωρά βάσει σχεδίου.

Επίσης, είπε ότι Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της Μόσχας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι ο πόλεμος ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις. «Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», δήλωσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Interfax)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies