ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΗλείαςΚοινωνικάΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η κατάσταση στην Υγεία είναι χειρότερη από ποτέ εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής επιλογής όλων των κυβερνήσεων

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι εκρηκτική, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στον «ΣΚΑΪ Πάτρας» την Παρασκευή το πρωί.

 

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής επιλογής, διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής και αυτό επιβεβαιώνεται και από το νέο νομοσχέδιο της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της ενίσχυσης της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας.

 

Η Αφρ. Ρέτζιου υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αξιοποιούνται τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για να παγιωθεί η πολιτική των μετακινήσεων, της εντατικοποίησης, της εργασιακής ομηρίας.

 

Για να μπορέσουμε να έχουμε ανθρώπινα ωράρια και κυρίως για να εξασφαλιστεί η υγεία των ασθενών, χρειάζεται να γίνουν άμεσα χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, επισήμανε.

 

Για τη λίστα χειρουργείων, η Αφρ. Ρέτζιου αναρωτήθηκε πώς θα λύσει η ηλεκτρονική λίστα το πρόβλημα των πολύμηνων αναμονών, το γεγονός ότι έχουν σταματήσει να πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία όπως γίνεται στο Βενιζέλειο της Κρήτης με αποτέλεσμα την εκτίναξη των αναμονών;

 

Υπογράμμισε ότι οι ελλείψεις είναι τραγικές και είναι συνειδητή από την κυβέρνηση η εγκατάλειψη των νοσοκομείων της περιφέρειας με το κριτήριο του κόστους – οφέλους.

 

Η Αφρ. Ρέτζιου τόνισε ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας όχι μόνο των υγειονομικών, αλλά να γίνει υπόθεση όλου του λαού για να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μη συγχωνευθεί, κλείσει, καταργηθεί καμία μονάδα Υγείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

LIVE : Η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies