ΔιεθνήΕιδησούλες

ΚΑΝΑΔΑΣ : Στο προσκήνιο και άλλη βράβευση Ουκρανού ναζί των SS

Η γενική κυβερνήτης του Καναδά, Μέρι Σάιμον, ζήτησε χτες «συγγνώμη» για το ύψιστο βραβείο του καναδικού κράτους που δόθηκε το 1987 στον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, Πίτερ Σαβάριν, ο οποίος απεδείχθη πως είχε υπηρετήσει στα ναζιστικά τάγματα SS στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ο βραβευθείς Ουκρανός ναζί εγκληματίας, όπως και άλλοι 2.000 ναζί από τα SS, βρήκε καταφύγιο στον Καναδά μετά το τέλος του πολέμου.

 

Η «συγγνώμη» του καναδικού κράτους για τη βράβευση του Σαβάριν ήρθε 6 χρόνια μετά τον θάνατό του και αφού προηγήθηκε η πρόσφατη προκλητική βράβευση του 98χρονου Ουκρανού ναζί των SS Γιάροσλαβ Χούνκα από την καναδική Βουλή, παρουσία του Ουκρανού Προέδρου, Β. Ζελένσκι, και του Καναδού πρωθυπουργού, Τζ. Τριντό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι… δεν γνώριζε.

Οπως διαπίστωσε η εβραϊκή έκδοση «Forward» σε έρευνα που ακολούθησε, ο Σαβάριν ήταν συμπολεμιστής του Χούνκα και είχαν υπηρετήσει μαζί στα Waffen SS…

Το μνημείο των θυμάτων των Ουκρανων Ες Ες

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies