ΜεσσηνίαςΠολιτική

Η Ομιλίας του Αλέξη Χαρίτση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σημεία Ομιλίας του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, κατά την συζήτηση Επικαιρης Ερώτησής του για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Ταμείο Ανάκαμψης – Η κυβέρνηση έχει ήδη πέσει έξω πάνω από 2 δισ. από τις ίδιες τις προβλέψεις της»
«Σε μια χρονιά που οι πολλαπλές κρίσεις καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ την εισροή πόρων στην πραγματική οικονομία, πέσατε έξω πάνω από 2 δισ. στις δαπάνες που εσείς οι ίδιου είχατε προϋπολογίσει για το Ταμείο Ανάκαμψης», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομικών. «Στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους εκτιμούσατε τις δαπάνες του Ταμείου σε 2,6 δισ. ευρώ για το 2021, ποσό που μειώθηκε σε 1,6 δισ. στο Μεσοπρόθεσμo μόλις 7 μήνες μετά, για να φτάσουμε στα 600 εκατ. στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 που συζητείται αυτές τις μέρες στην Βουλή» επισήμανε. «Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όμως φαίνεται ότι τελικά οι πραγματικές δαπάνες δεν θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ!».
«Δεν είναι όμως μόνο ποσοτικό το πρόβλημα. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμη και αυτές οι ελάχιστες δαπάνες αφορούν προκαταβολές για τον οδικό άξονα Ε65, ένα έργο που ωριμάζει εδώ και τρία ΕΣΠΑ και την προμήθεια laptop του Υπ. Παιδείας» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές είναι οι αναπτυξιακές δράσεις που σχεδιάζεται για αυτό το καινοτόμο εργαλείο;» διερωτήθηκε.
Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης «ιστορική ευκαιρία για να υπάρξει και ανάκαμψη αλλά και μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας». «Αυτό όμως χρειάζεται σχέδιο, ώστε τα χρήματα να πιάσουν τόπο» συνέχισε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να επαναληφθεί η λογική του παρελθόντος και να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κονδύλια σε προγράμματα που δεν παράγουν προστιθέμενη αξία και για να χρηματοδοτηθούν οι ίδιοι λίγοι και ισχυροί».
Ο Αλ. Χαρίτσης κατέληξε: «Δυστυχώς οι μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης μάς κάνουν να ανησυχούμε πάρα πολύ για το πότε και πώς αυτά τα σημαντικά κονδύλια θα φτάσουν στην ελληνική οικονομία».
Δείτε την ομιλία εδώ: https://youtube.com/watch?v=nwdLbUcexgE&feature=share

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies