Μεσσηνίας

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ

Εορταστικό διήμερο εστιασμένο στις ξυλουργικές εργασίες, τη φύση και τις παραδόσεις του βουνού προγραμματίζεται στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 στην Αλαγονία στο πλαίσιο του τρέχοντος επιμορφωτικού κύκλου της «Ορεινής Ακαδημίας Ταϋγέτου». Εκτός από τις ξυλουργικές εργασίες της εποχής θα περιλαμβάνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το Σάββατο το απόγευμα με μουσική και εδέσματα, κουκλοθεατρικά και μουσικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους από τις τοπικές πολιτιστικές ομάδες «ΜΟΥ-ΦΑ» και «Music Splaaaash» την Κυριακή το πρωί, εργαστήρια χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ξυλώδη υλικά του βουνού, τοπικό παζάρι προϊόντων και την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι το «Κοινοτικό Κατάστημα Ανταλλαγής» και τη δράση «Zero Waste Alagonia».

Η διοργάνωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ορεινής Ακαδημίας Ταϋγέτου» (http://alagonia.org/academy) θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπομένων πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, από τους συνδιοργανωτές φορές που είναι η Κοινότητα Αλαγονίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας.

Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από δύο ομάδες της Καλαμάτας που δραστηριοποιούνται στην πολιτισμική αγωγή, την κουκλοθεατρική ομάδα «ΜΟΥ-ΦΑ, μουσική και φαντασία» (http://fb.com/moufapuppetry) και την ομάδα μουσικής και κίνησης για παιδιά “Music Splaaaash!» (http://fb.com/musicsplaaaash) και οι δύο με πολύχρονη και πλούσια δράση στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Για τη συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα και τα εργαστήρια κατασκευών θα πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το 6976510534.

Παράλληλες δράσεις θα είναι:

– Η λειτουργία του Δημοτικού Καταστήματος Αλαγονίας «swapshop» και των δράσεων «zero Waste Alagonia» για να γνωρίσουν όλοι την προσπάθεια προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας και της κλιματικής ουδετερότητας στην καθημερινότητά μας. Στο κατάστημα ανταλλαγής θα μπορέσουν να βρουν όλοι χριστουγεννιάτικα δωράκια για τους δικούς τους, από ένδυση ως οικοσκευές και διακοσμητικά. Οι λαμβάνοντες από το κατάστημα ανταλλαγής δεν έχουν καμία υποχρέωση να φέρουν κάτι άχρηστο γι’ αυτούς και χρήσιμο για τους άλλους, αυτή είναι μια προαιρετική διαφορετική δραστηριότητα του καταστήματος και δεν χρειάζεται να γίνεται ταυτόχρονα. Τα δώρα για τους δικούς μας, λοιπόν, μας περιμένουν με αγάπη για το περιβάλλον στο κατάστημα ανταλλαγής.

– Η λειτουργία παζαριού τοπικών προϊόντων, για την έμπρακτη στήριξη της τοπικής παραγωγικής κοινωνίας και την εξεύρεση νόστιμων και όμορφων τοπικών δώρων για τους ανθρώπους που αγαπάμε, τώρα στις γιορτές.

Λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να παρακολουθούν είτε την ιστοσελίδα http://alagonia.org είτε τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης http://fb.com/alagonia.org, για το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, αν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν, οπότε και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις σελίδες αυτές.

Με ασφάλεια και όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, θα γιορτάσουμε και φέτος τα Χριστούγεννα, και ευχόμαστε σε όλες και όλους από τώρα καλές και φωτεινές γιορτές, με υγεία και με αυτούς που αγαπάμε.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies