ΔιεθνήΕιδησούλες

Η Ρωσία καταγγέλλει τη σύλληψη της κόρης Ουκρανού δημάρχου που κατηγορείται για «προδοσία»

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, κατήγγειλε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έχει συλλάβει και απειλεί να σκοτώσει την κόρη του Γκενάντι Ματσεγόρα, δημάρχου της ουκρανικής πόλης Κουπιάνσκ.

Νωρίτερα, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα δήλωσε ότι ο δήμαρχος του Κουπιάνσκ, στην περιοχή του Χάρκοβο, είναι ύποπτος για προδοσία με την κατηγορία της υποστήριξης των ρωσικών δυνάμεων. Ο Ματσεγόρα είπε ότι οι αξιωματικοί της SBU είχαν συλλάβει την κόρη του και τώρα απειλούν να τη σκοτώσουν και ζήτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παράσχει υποστήριξη σε αυτή την κατάσταση.

«Είναι μια τερατώδης κατάσταση. Αντιμέτωποι με τέτοια γεγονότα, καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο τι συμβαίνει στην Ουκρανία: πόσο η νεοναζιστική ιδεολογία χτύπησε τις αρχές. Χτυπούσαν ανθρώπους δεμένους στους στύλους στο δρόμο με ξύλα, κλέβουν παιδιά από τους γονείς τους για σκοπούς εκβιασμού, τοποθετούν στρατιωτικό εξοπλισμό σε κατοικημένες περιοχές, κρύβονται πίσω από αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα», έγραψε ο Βολοντίν στο κανάλι του στο Telegram. Υποστήριξε επίσης ότι θα στείλει υλικό σχετικά με βασανιστήρια από την ουκρανική κυβέρνηση στα εθνικά κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών.

(Πηγή: Ria Novosti)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies