ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η ΤΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μην θρηνούμε σε κάθε φυσικό φαινόμενο συνάνθρωπο

Για ακόμα μία φορά, αναδεικνύεται «με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια της αντιπλημμυρικής προστασίας του λαού μας, που δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το κράτος» αφού «παρότι οι ίδιες περιοχές πλήγηκαν από πλημμύρες στις 15 Οκτώβρη δεν πάρθηκε κανέναν μέτρο να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες καταστροφές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

 

«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι εικόνες καταστροφής που βιώνουμε σε κάθε βροχόπτωση στο νομό μας» επισημαίνει και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρ. Ρόιδη «που πλήρωσε με την ζωή του την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Βόρεια Ηλεία».

 

Τονίζει πως αντίστοιχα «δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο σε όλο το νομό να μην θρηνούμε σε κάθε φυσικό φαινόμενο και κάποιο συνάνθρωπο μας» και πως «οι δικαιολογίες περί “έντονων καιρικών φαινομένων” και “κλιματικής κρίσης”, μετατοπίζουν την αιτία του προβλήματος από την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που βάζει τα πάντα -ακόμα και την ίδια τη ζωή του λαού μας – στη ζυγαριά του κόστους / οφέλους, τάχα, στη “φύση που εκδικείται”». Όμως, συνεχίζει, «τα γεγονότα είναι αμείλικτα!

 

Τα ακαθάριστα αρδευτικά κανάλια δεν είναι “φυσικό φαινόμενο”!

 

Οι πάνω από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια, καταστήματα, υπόγεια σε Βάρδα, Καρδιακαύτι, Τραγανό, Λεχαινά, Βαρθολομιό, Γαστούνη, δεν είναι “της μοίρας μας γραφτό”!

 

Η παρέμβαση ακόμα και με τρακτέρ για τον απεγκλωβισμό μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού από τους γύρω πλημμυρισμένους δρόμους, όπως και οι πλημμυρισμένες λυόμενες αίθουσες στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαρθολομιού, δεν αποτελεί εικόνα του 21ου αιώνα (αλήθεια, πώς θα αξιολογηθεί αυτό το σχολείο;;;)!

 

Οι κακοτεχνίες στο κέντρο του Βαρθολομιού, όπου ο κεντρικός δρόμος είναι υπερυψωμένος με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να καταλήγουν μέσα στα μαγαζιά κάθε φορά που βρέχει, δεν είναι “έκτακτο” φαινόμενο!

 

Στο μεγαλύτερο μέρος του Κάμπου της Ηλείας οι καλλιέργειες και οι δρόμοι είχαν γίνει ένα από το νερό που πλημμύρισε τα πάντα. Για ακόμα μια φορά οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση γιατί ξέρουν και την κοροϊδία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που θα ακολουθήσει. Δυστυχώς μόνο αυτό είναι το ‘αναμενόμενο’ στις μέρες μας.

 

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

 

Για άλλη μία φορά, πλημμύρισε το Νοσοκομείο των Κρεστένων και ειδικότερα ο εξωτερικός χώρος και τα υπόγεια, μίας δομής που ουσιαστικά λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας. Την επόμενη φορά θα πλημμυρίσει το Νοσοκομείο του Πύργου όπως το 2012;».

 

«Εδώ είναι που αρχίζει ο τραγέλαφος! Κανένας δεν παίρνει ευθύνες και όλοι οι αρμόδιοι εξειδικεύονται πολύ πετυχημένα στη μεταφορά ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλον! Ως εδώ» ξεκαθαρίζει και συμπληρώνει πως «άμεσα πρέπει να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο νομό μας. Καθαρισμός στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων. Αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα ιδιαίτερα στην πυρόπληκτοι Ηλεία. Θα πρέπει να διορθωθούν όλες οι κακοτεχνίες στις πόλεις και στα χωριά του νομού μας που όχι μόνο δεν βοηθάνε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν την κατάσταση. Δεν έχει ανάγκη ο νομός μας τα σούρτα-φέρτα των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών κάθε φορά που γίνεται μια φυσική καταστροφή. Ανάγκη από πραγματικά έργα έχουμε».

 

Καταλήγοντας απαιτεί να δοθούν σε όλους τους αγρότες άμεσα οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που έπαθαν και στη Νότια και στη Βόρια Ηλεία αφού «χάθηκε το εισόδημα τους και τώρα πρέπει να αναπληρωθεί».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies