ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πτώση σοβάδων σε σχολική τάξη του 1ου ΓΕΛ

Ένα ακόμη περιστατικό με πτώση σοβάδων σημειώθηκε σε σχολικό κτίριο, αυτή τη φορά σε σχολική τάξη του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εν έτει 2021, καθώς από τύχη δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό.

 

Το γεγονός καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ , σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

 

«Η πανελλαδική εικόνα με τα πλημμυρισμένα σχολεία, η κατάρρευση σοβάδων σε σχολικές αίθουσες, τα σχολικά κτίρια που και στους δήμους της Μεσσηνίας βγαίνουν στατικά ανεπαρκή ή έχουν σημαντικές φθορές, τα containers, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές κ.α. είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που υπολογίζουν ως κόστος τη στοιχειώδη ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, γιατί έχουν διαμετρικά αντίθετες προτεραιότητες. Γιατί τα νούμερα δεν λένε ψέματα! Οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ στα τελευταία 11 χρόνια.

 

Αντίθετα οι πακτωλοί των χρημάτων για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τις αποστολές των ελληνικών στρατευμάτων εκτός της Ελλάδας, τα πράσινα πακέτα της “ανάπτυξης” που φορτώνεται ο λαός μας, οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο συσσωρευμένος πλούτος που παράγεται από τους πολλούς διανέμεται για τα συμφέροντα των λίγων.

 

Αυτές είναι οι εικόνες από το “σύγχρονο και αυτόνομο” σχολείο που φτιάχνουν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μάλιστα χρησιμοποιούν με υποκριτικό τρόπο την έννοια της “αξιολόγησης”, για να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου. Θέλουν να φορτώσουν τα βάρη και την ευθύνη για την σχολική μονάδα και την λειτουργία της στους καθηγητές, τους γονείς που θα πληρώνουν από τη τσέπη τους ή θα ψάχνουν χορηγούς.

 

Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή, που όχι απλά δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας του δήμου σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, αλλά διαφημίζει δεξιά και αριστερά τα προγράμματα των εκατομμυρίων που προσπαθεί να εξασφαλίσει, για τις “πράσινες” και “ψηφιακές” μπίζνες.

 

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς,  συνολικά το λαό της περιοχής μας να διεκδικήσει σύγχρονα δημόσια σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 2021. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική για:

 

Αύξηση της χρηματοδότησης στα δημόσια σχολεία, για σύγχρονα δημόσια σχολεία, ασφαλή για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.Να γίνουν σε όλα τα σχολεία του Δήμου έλεγχοι σεισμικής επάρκειας και στατικότητας. Τα αποτελέσματα να δημοσιευτούν άμεσα.»

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies