ΔιεθνήΕιδησούλες

Κάνουν πίσω» οι ΗΠΑ στην αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία συστημάτων εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (MLRS) που θα μπορούσαν να φτάσουν στη Ρωσία.

«Δεν πρόκειται να στείλουμε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία», είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί.

Αυτή η παράδοση είχε αναφερθεί επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ταυτόχρονα είχαν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις για το ενδεχόμενο αυτό, καθώς εκτιμήθηκε πως η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, κάτι που θα γενίκευε και θα επέκτεινε τη σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, η οποία ήδη θεωρεί τέτοιες παραδόσεις βαρέων όπλων ως προκλητική κλιμάκωση.

Μάλιστα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Μπάιντεν, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να μην στείλει στην Ουκρανία συστήματα MLRS, ήταν «ορθολογική».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, BBC)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies