ΜεσσηνίαςΠολιτική

Συνάντηση με το νομαρχιακό τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ

➢ Το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας, στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας.
➢ Η κυβέρνηση γυρνάει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω: Αποδιαρθρώνει το ωράριο εργασίας, με την κατάργηση του οκταώρου μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις και θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
➢ Υποβαθμίζεται ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας που στοχεύει στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
➢ Η κυβέρνηση όμως επιδιώκει και την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία, κάθε συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης, εγείροντας σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας.
➢ Ο αγώνας ενάντια στο ντροπιαστικό για ευρωπαϊκή χώρα κυβερνητικό νομοσχέδιο και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας για τον Εκφοβισμό στον Φυσικό και Διαδικτυακό Χώρο

admin2020

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies