ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καλοκαιρινό» Πάσχα με αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα 3 Μαϊου

Καλοκαιρινός θα είναι τις επόμενες ημέρες ο καιρός στη χώρα με τη θερμοκρασία σταδιακά να αυξάνει μέχρι και την Κυριακή.

 

Οι θερμές αέριες μάζες που έφτασαν και θα παραμείνουν στην επικράτεια αλλά και οι νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν έως τα πέντε 5 Μποφόρ μαζί με τη σκόνη από την Αφρική, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα σκηνικό που θα θυμίζει καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα είναι περίπου 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα. Μάλιστα, την Κυριακή, στο Ηράκλειο ίσως φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Μ. Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας με το σκηνικό να παραμένει ίδιο μέχρι περίπου τη Δευτέρα 3 Μάη όπου οι βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, αρχικά θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ από την Τρίτη 4 Μάη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα ανατολικά, βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση λόγω των βόρειων ανέμων εντάσεων έως και 7 Μποφόρ στα πελάγη.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies