ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου για τον κορονοϊό σε δύο νοσοκομεία της χώρας μας

Συνάντηση με τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής, Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο «Ichilov» του Τελ Αβίβ, είχε σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

 

Η κλινική μελέτη στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί κατ’ αρχάς σε τρία ιατρικά τμήματα ελληνικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

 

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στις 8 Φλεβάρη στην Ιερουσαλήμ. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Νετανιάχου την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies