ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Καμία προστασία για την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Καμία προστασία δεν προβλέπεται για την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών από το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, επισήμανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Κυριακής 25 Οκτώβρη.

Υπενθύμισε ότι αυτό το έγκλημα ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σημείωσε πως γι’ αυτή την κατάσταση, δεν ευθύνονται τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά η  πολιτική όλων των κυβερνήσεων που φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού με μνημόνια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, χτύπημα εργασιακών σχέσεων.

Τώρα, με το νέο νόμο, ο δανειολήπτης μετατρέπεται σε νοικάρη μέσα στο δικό του σπίτι και αν δεν ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις, οι τράπεζες θα τον πετάξουν έξω ενώ θα ρευστοποιείται η περιουσία του.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για το θέμα, προκειμένου να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες, πρόταση που απέρριψαν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι δύο συμφωνούν στη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου και των ξένων funds που έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του λαού μας. Ο λαός και οι εργαζόμενοι να μην εμπιστευτούν τα κόμματα που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, να μη συμβιβαστούν με αυτή την πολιτική, αλλά να αγωνιστούν για την υπεράσπιση της περιουσίας του, του εισοδήματός του, των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies