UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ Γ. Δελής: Η πολιτική σας ένας αδυσώπητος πτωχευτικός κώδικας συνολικά για τις λαϊκές ανάγκες

«Ολη σας η πολιτική, τελικά, δεν είναι παρά ένας ατέλειωτος πτωχευτικός κώδικας για τις λαϊκές οικογένειες και τις σημερινές τους ανάγκες» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεχή υποβάθμιση της Παιδείας. Η πολιτική των κυβερνήσεων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, «δεν είναι παρά ένας αδυσώπητος πτωχευτικός κώδικας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο».

 

Επεσήμανε ότι «όσο κι αν προσπάθησε η κυβέρνηση να πείσει για την κανονικότητα που επανήλθε δήθεν στην Παιδεία, η αμφισβήτηση ήρθε από κει που δεν το περίμενε. Από τους έφηβους μαθητές, τους νέους και τις νέες που με τον αγώνα τους, τα αιτήματά τους και την κοινωνική απήχηση αυτού του αγώνα τους, αχρήστεψαν όλη την κυβερνητική προπαγάνδα».

 

«Καταφύγατε στις απειλές και στον εκβιασμό των μαθητών επιστρατεύοντας εισαγγελείς, “αγανακτισμένους πολίτες” και ορισμένους πρόθυμους διευθυντάδες των σχολείων οι οποίοι έφτασαν να καταδίδουν τους ίδιους τους τους μαθητές, καλώντας την αστυνομία μέσα στα σχολεία (…) για να καταλήξετε τελικά στην άγρια καταστολή με χημικά και ξύλο έξω από την πόρτα του υπουργείου Παιδείας και στην κράτηση 14χρονων μαθητών στη ΓΑΔΑ για μέρες», όταν ο φυγόδικος χρυσαυγίτης Παππάς είναι ακόμα άφαντος.

 

Και όλα αυτά, όπως τόνισε ο Γ. Δελής επειδή τα παιδιά αγωνίζονται για το αυτονόητο, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με όλους τους εκπαιδευτικούς και το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας. Γιατί «αυτά τα παλιόπαιδα αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτικής σας που είναι να δίνει πακτωλούς δισεκατομμυρίων στο ΝΑΤΟ και τους επιχειρηματικούς ομίλους και να αφήνει την Παιδεία και την Υγεία στα αζήτητα» επισήμανε.

 

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει τώρα τον υπερασπιστή των παιδιών, στην αρχή των κινητοποιήσεων λοιδορούσε τους μαθητές, ενώ υπενθύμισε με ημερομηνίες πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έστειλε εισαγγελείς και ΜΑΤ ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

«Οι μαθητές που αγωνίζονται δείχνουν το δρόμο στο λαό» κατέληξε.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies