ΕιδησούλεςΚοινωνικά

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ -Στη διαμαρτυρία στον Άρειο Πάγο καλούν το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στον Άρειο Πάγο την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 9 π.μ. την ώρα που θα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Δικαστηρίου για το σοβαρό θέμα της δυνατότητας των servicers και των εταιρειών διαχείρισης (funds) να επισπεύδουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος της λαϊκής περιουσίας, καλούν το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

«Καταγγέλλουμε την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και το νέο “κύμα” μαζικών πλειστηριασμών που ήδη από την αρχή του έτους έχει εξαπολυθεί εις βάρος των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς η ακρίβεια που καλπάζει και η αύξηση των επιτοκίων έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του στεγαστικού δανείου τους», σημειώνει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, προσθέτοντας ότι «είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που διαμόρφωσαν το νομοθετικό πλαίσιο εκείνο που επιτρέπει στα funds να λυμαίνονται ανεξέλεγκτα την περιουσία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, να στοχοποιεί τους οφειλέτες και το λαϊκό κίνημα ως κοινούς εγκληματίες. Ο ρόλος των τραπεζών και των funds είναι εξ ορισμού αυτός του αρπακτικού. Κάθε υπόσχεση για “διαφάνεια” και “έλεγχό” τους αποτελεί κοροϊδία και υποκρισία!». Παράλληλα τονίζει ως νομικοί θα είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων σημειώνει πως «οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα και οι μισθωτοί δικηγόροι, που βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάρη των συσσωρευμένων χρεών και τους ίδιους κινδύνους των πλειστηριασμών, θα είμαστε εκεί. Για να διατρανώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Για να πούμε την αλήθεια. Γιατί δεν ανεχόμαστε το παρόν και μέλλον μας να είναι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, κατασχέσεις για λίγα ευρώ, ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια».

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies