Κορίνθου

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ – ΠΕΚ

Στο Κιάτο, έδρα του Δήμου Σικυωνίων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί -σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και των Δήμων της Κορινθίας, το οποίο αφορά δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και διενέργεια Τεστ ΠΑΠ, για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν.
Σήμερα την μονάδα -η οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημα υλοποίησε το εν λόγω πρόγραμμα στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης- επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο εντεταλμένος σε θέματα Υγείας Περιφερειακός Σύμβουλος, γιατρός κ. Άγγελος Χρονάς, με την ιδιότητά του και ως εκπρόσωπος του ΕΙΟ. Τα δύο στελέχη της Περιφέρειας συνόδευαν ο αντιδήμαρχος οικονομικώνΔήμου Σικυωνίωνκ. Γιώργος Τσολάκος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κα Βάσω Μπουζιάνη.
Ως πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από τριάντα ραντεβού εξετάσεων και περίπου ήδη τετρακόσια έχουν προγραμματιστεί τηλεφωνικά. Το πρόγραμμα θα μείνει τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες, όπως φάνηκε πως ήταν απαραίτητο και στους προηγούμενους Δήμους με στόχο την εξυπηρέτηση όσο το δυνατό περισσότερων γυναικών.
Ο κ. Γκιολής τόνισε πως «στόχος μας είναι η πρόληψη πάντα και ακόμα περισσότερο τώρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας, είμαστε δίπλα στην τοπική μας κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. Οι ανάγκες που διαμορφώνονται είναι πολλές και διαφόρων ειδών και χρέος μας είναι να στεκόμαστε αρωγοί με τις πράξεις μας».
Οι ενδιαφερόμενες για ραντεβού προκειμένου να εξετασθούν στην κινητή μονάδα θα πρέπει να απευθύνονται, είτε στον Δήμο Σικυωνιων, είτε στην Π.Ε. Κορινθίας (τηλέφωνα 2742360130, 2742360601 και 2741360664). Υπενθυμίζεται ότι μαστογραφία μπορεί να γίνει σε ηλικίες άνω των 40 ετών, ενώ το Τέστ ΠΑΠ σε ηλικίες άνω των 25 ετών.

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ_ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

admin2020

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τον Βοχαΐτικο Βλάχικο Γάμο!

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies