Κορίνθου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στο Κιάτο- Δωρεάν μαστογραφία και Τέστ ΠΑΠ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου» που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μία δράση που αγκάλιασε και στήριξε από την πρώτη στιγμή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την άρτια οργάνωση της δράσης.

Η κινητή μονάδα του ΕΙΟ βρίσκεται στην Κορινθία και μετά το Ξυλόκαστρο ξεκίνησαν οι έλεγχοι στο Κιάτο (Πλατεία Ελευθερίας έναντι Δημαρχείου Κιάτου)

Στην κινητή μονάδα μπορούν να εξεταστούν δωρεάν όποιες γυναίκες το επιθυμούν, διενεργώντας Τέστ ΠΑΠ και Μαστογραφία. (Τηλέφωνα για ραντεβού: 2742 360130 και 2742 360601- 360 664.

Η Μαστογραφία μπορεί να γίνει σε ηλικίες άνω των 40 ετών, ενώ το τέστ ΠΑΠ σε ηλικίες άνω των 25 ετών.

Οι ανωτέρω εξετάσεις γίνονται για την έγκαιρη πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας, δύο εκ των Καρκίνων που αν προληφθούν έγκαιρα μπορούν να σωθούν ζωές.

Στο χώρο, όπου γίνονται οι εξετάσεις από την Κινητή Μονάδα του ΕΙΟ βρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο οποίος είναι και μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

Είχε την ευκαιρία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή να συνομιλήσουν με τους Γιατρούς του Ιδρύματος που διενεργούν τις εξετάσεις αλλά και με Γυναίκες που προσήλθαν να πραγματοποιήσουν τον προληπτικό έλεγχο.

Ο κ. Χρονάς σημείωσε για μία ακόμα φορά την αξία της πρόληψης και ζήτησε από όλους να μην παραμελούν τις προληπτικές εξετάσεις τους, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, αλλά τηρώντας όλα τα μέτρα και κλείνοντας το απαραίτητο ραντεβού να διενεργούν τις εξετάσεις που πρέπει. Άλλωστε το «προλαμβάνειν» είναι προτιμότερο του «θεραπεύειν» σε κάθε περίπτωση.

Ο δωρεάν έλεγχος από το ΕΙΟ θα συνεχιστεί και στους άλλους δήμους της Κορινθίας, Βέλου-Βόχας, Λουτρακίου και Νεμέας καθώς και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Χρονάς τέλος ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, το Δήμο Σικυωνίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας για την συνδρομή τους στην δράση του ΕΙΟ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την Υγεία: Δημόσια, δωρεάν, με πραγματικές αυξήσεις και προσλήψεις

admin2020

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies