ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κινητοποίηση μαθητών και φορέων για Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου που θα είναι ασφαλής και δωρεάν

Την απαίτησή τους για δρόμο ασφαλή, δημόσιο, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο όλους όσοι τον διέρχονται, διατράνωσαν την Παρασκευή φορείς του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με αφορμή τα απανωτά τροχαία που σημειώνονται στην Εθνική Οδό-καρμανιόλα Πατρών – Πύργου, όπου πρόσφατα έχασε τη ζωή της μια 17χρονη μαθήτρια, κάτοικος της περιοχής.

Προχώρησαν σε συγκέντρωση και συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου στα φανάρια της Κάτω Αχαγιάς, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την υλοποίηση του έργου που χρονίζει εδώ και δεκαετίες, με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων και για το οποίο πρόσφατα κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ.

Παράλληλα, απευθύνθηκαν προς κάθε αρμόδιο φορέα, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης έναρξης των απαραίτητων έργων. Επισήμαναν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλα θύματα στο βωμό της ασφάλτου και μάλιστα σε έναν δρόμο που μόνο κινδύνους δημιουργεί για οδηγούς και πεζούς εδώ και πολλά χρόνια και η κατάσταση του οποίου συνεχώς χειροτερεύει και από τη μεγάλη κίνηση που καθημερινά έχει.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαγιάς, οι μαθητές του ΕΠΑΛ της περιοχής από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι Σύλλογοι Εμπόρων και Εστιατόρων, καθώς και η τοπική κοινότητα.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, που κατέθεσε και το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο το Σώμα επαναβεβαιώνει τη θέση του και ζητά για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νότιας χάραξης.

Επιπλέον, απαιτεί την άμεση έναρξη κατασκευής αυτοκινητόδρομου Κάτω Αχαΐας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τσακώνας, την κατάργηση των διοδίων, τη μεταφορά του κόμβου, προς και από την Κάτω Αχαΐα, πλησίον της πόλης και τη μελέτη παράλληλης όδευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με τη νότια χάραξη.

Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέκος Θανόπουλος.

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies