ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Κορονοιος: Κλίμα ευφορίας και επικίνδυνου εφησυχασμού από τον Κ. Μητσοτάκη

Κλίμα ευφορίας και επικίνδυνου εφησυχασμού συνεχίζει να δημιουργεί η κυβέρνηση γύρω από την πανδημία, σε μια περίοδο που ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, προφανώς για να δικαιολογήσει την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή αξιοποιεί τους εμβολιασμούς, οι οποίοι όμως έχουν αποδειχθεί μια πολύμηνη διαδικασία, που δεν αναιρεί την ανάγκη για άλλα επείγοντα μέτρα προστασίας. Για τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε σήμερα ως «ντεκόρ» τους νέους που πήγαν να εμβολιαστούν, αυτούς δηλαδή που μέχρι χθες καθύβριζαν και ενοχοποιούσαν για την πανδημία.

 

Επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε με ανθρώπους της ηλικιακής ομάδας των 30 – 39 ετών και δήλωσε …χαρούμενος «γιατί η νεολαία δείχνει το δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι». Εκτίμησε δε πως υπάρχει μια «πολύ καλή δυναμική» στους εμβολιασμούς «κυρίως από τις νεότερες ηλικίες» και υποσχέθηκε πως «από τον Ιούνη και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων».

 

Εκτός από τις υποσχέσεις για επίσπευση των εμβολιασμών, οι οποίοι δίνονται εδώ και τόσους μήνες, έταξε στους υγειονομικούς πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «χρόνιες παθογένειες» σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών. Όμως, αυτή η «ανταμοιβή» δεν θα δοθεί τώρα που οι υγειονομικοί μάχονται με αυταπάρνηση, αλλά «όταν με το καλό τελειώσουμε» από την πανδημία, όπως είπε, θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies