ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Πρωτομαγιά κι Ανάσταση!

«Τέρμα τα lockdowns, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται».

Αυτήν την δήλωση έκανε στους στενούς του συνεργάτες στην αρχή της πανδημίας ο Βρετανός πρωθυπουργός και όσο και αν οι επικοινωνιολόγοι του προσπάθησαν να ανασκευάσουν και να στρογγυλέψουν μετά την αποκάλυψή της, ουσιαστικά είναι προπομπός της σιωπηλής ομολογίας όλων των αστικών κυβερνήσεων που, καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, υπογράφουν την ολοκληρωτική κατάρρευση των εθνικών συστημάτων υγείας.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, το γεγονός ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν έγινε καμία προσπάθεια για ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η απουσία οποιουδήποτε μέτρου για το ασφαλές άνοιγμα σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων, η απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων αποκαλύπτουν το ίδιο σκληρό σκηνικό και στη χώρα μας.

Αν σκεφτούμε και το χωρίς όρους άνοιγμα ξανά του τουρισμού με  εκατονταπλάσια κρούσματα από πέρυσι και με σταθερά υψηλό τον αριθμό των διασωληνωμένων, με περίπου 80 νεκρούς καθημερινά και σχεδόν 10.500 νεκρούς συνολικά, συνθέτουν το σκηνικό του παραλογισμού που επικρατεί και όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία.

Το ξέραμε, έτσι ήταν πάντα:

«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ!»

Και δεν αρκεί η ύβρις απέναντι στους νεκρούς από το σύνολο όσων εκφράζουν την κυβέρνηση έρχεται και η σκύλευση εκατομμυρίων εργαζομένων καθώς ετοιμάζονται να νομοθετήσουν το 10ωρο χωρίς αμοιβή. Η κυβέρνηση παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Σύριζα και βρίσκοντας πρόσφορο το έδαφος που τόσα  χρόνια έστρωναν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επαναφέρει για πρώτη φορά μετά το 1920 τη 10ωρη εργασία .κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας δεν είναι τίποτε περισσότερο από όσα επιτάσσει ο εχθρός καπιταλισμός που όμως δεν είναι αήττητος αν ο λαός καταλάβει τη δύναμη του και αντισταθεί σε ό,τι καταστρατηγεί όσα κερδήθηκαν με αγώνες και γράφτηκαν με κόκκινο μελάνι στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Πρωτομαγιά

 

Πρωτομαγιά κι Ανάσταση είναι ο δρόμος των εργατών του Σικάγο το 1886.

Πρωτομαγιά κι Ανάσταση είναι ο δρόμος των εργατών στη Θεσσαλονίκη τον Μάη του 1936.

Πρωτομαγιά και Ανάσταση είναι ο δρόμος των 200 κομμουνιστών προς την Καισαριανή όπου εκτελέστηκαν από τους ναζί το 1944.

Πρωτομαγιά κι Ανάσταση είναι οι στίχοι του Ρίτσου που γεννήθηκε 1η Μάη του 1909.

πρωτομαγιά

«Να με θυμάστε είπε
Χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτησα
Χωρίς ψωμί, χωρίς νερό,
Πάνω σε αγκάθια
Για να σας φέρω ψωμί, νερό και τριαντάφυλλα».

Προσκυνούμεν σου τα πάθη λαέ μου προσδοκώντας την Ανάστασή σου!

Της Ρούλας Καραγιάννη, συγγραφέως και εκπαιδευτικού

ΠΗΓΗ: FB

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies