ΔιεθνήΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΥγεία

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Η σοσιαλιστική Κούβα παρά το απάνθρωπο, ανήθικο αποκλεισμό (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ για πάνω από 60 χρόνια στο νησί της Επανάστασης και στο οποίο συμμετέχει και η «ευαίσθητη» ΕΕ, διατηρεί πολύ υψηλό επίπεδο ιατρικής και επιστημονικής τεχνογνωσίας. Και τούτο γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τις ασταμάτητες επιθέσεις βιολογικού πολέμου της αυτοκρατορίας εναντίον της αγροτικής και κτηνοτροφικής κυρίως παραγωγής της καθώς και εναντίον του πληθυσμού της.  Βρέθηκε δε πολύ καλά προετοιμασμένη στην αντιμετώπιση της νέας πανδημίας, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τα περισσότερα κράτη της Δύσης που εμφανίστηκαν εντελώς γυμνά, αθωράκιστα μπροστά στον κορονοϊό, αφού έχουν σχεδόν κατεδαφίσει τα δημόσια συστήματα υγείας τους. Έτσι, κατασκεύασε το διάσημο πλέον για τις επιτυχίες του Κέντρο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας (CIGB), στο οποίο συντέθηκαν μερικά από τα πιο σπουδαία σκευάσματα για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως το ΑΙDS, η ηπατίτιδα, o άνθρακας,  διάφορες μορφές καρκίνου και άλλα.

Ανάμεσά τους και η αντι-ιϊκή ανασυνδυασμένη Ιντερφερόνη άλφα 2Β (Interferon 2B recombinante), ένα κορυφαίο προϊόν βιοτεχνολογίας της Κούβας που ρίχθηκε στη μάχη κατά του κορονοϊού με μεγάλη επιτυχία πρώτα από την Κίνα. Εκεί κατασκευάστηκε ολόκληρο εργοστάσιο και γίνεται συμπαραγωγή Κίνας-Κούβας για χρήση εντός Κίνας αλλά και για εξαγωγή σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα. Το φάρμακο αυτό έχει την ικανότητα να αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό  του ιού εντός των κυττάρων και η αποτελεσματικότητά του σε ασθενείς στην Κίνα, είχε σαν αποτέλεσμα πολλές χώρες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ανάμεσά τους οι πιο σκληρά πληττόμενες Ιταλία και Ισπανία αλλά και η Γερμανία που ζήτησε άδεια παραγωγής από την Κούβα. Και δεν αρκέστηκε μόνο στην αποστολή του φάρμακου, έστειλε και εκατοντάδες γιατρούς και υγειονομικό υλικό σε δεκάδες χώρες του κόσμου ακόμα και σ’ εκείνες που συμμετέχουν στις κυρώσεις εναντίον της (Ιταλία, Ισπανία). 

Δυστυχώς παρά την ταχύτατη εξάπλωση του ιού, τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, με τις ΗΠΑ να είναι στο επίκεντρο της πανδημίας, με την παγκόσμια οικονομία  να οδηγείται σε χειρότερη ύφεση και κρίση από το 1929, η εγκληματική συμμορία της Ουάσιγκτον δεν εννοεί να κάνει πίσω στο θέμα του εμπάργκο και των ασφυκτικών κυρώσεων που έχει επιβάλει σε βάρος δεκάδων χωρών του πλανήτη, ούτε και να συναινεί σε παγκόσμια συνεργασία στο τεράστιο αυτό ζήτημα της αντιμετώπισης του ιού.

Αντ’ αυτού έχει αποδυθεί σε ένα πόλεμο ασύστατων κατηγοριών κατά της Κίνας και σε μια κυριολεκτικά πειρατική αρπαγή μασκών και άλλου υγειονομικού υλικού ακόμα και από χώρες συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα που ενώ είναι τα βασικότερα θύματα των αμερικανών πειρατών, αρκέστηκαν σε απλές καταγγελίες εκτός βέβαια της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά θα καταλάβουν όλοι, όσοι την λιβανίζουν (πολιτικοί και ΜΜΕ), ότι η υπερδύναμη δεν τους θεωρεί συμμάχους αλλά αναλώσιμους υποτελείς  της…

9/4/2020
Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης Καλαμάτας “VENCEREMOS” 

Σχετικές αναρτήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies