ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Η πρώτη στάση τηλεργασίας έγινε στην ΒΕΑΤ (πρώην TAXIBEAT)!

Τα εγκωμιαστικά ρεπορτάζ των άλλων ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αμάσητα τα πομπώδη λόγια των υπεύθυνων της εταιρίας Beat, προβάλλοντας την ως πρότυπο. Αυτό που δε διευκρινιζόταν στο ρεπορτάζ είναι ότι η επιχείρηση ήταν απολύτως έτοιμη να μετακυλίσει σε βάρος των εργαζόμενων την κρίση. Ότι ο τρόπος να επανέλθει ακόμα ισχυρότερη από πριν ήταν μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις. Και πως η… “εταιρία-πρότυπο” θα προχωρούσε σε 18 απολύσεις, από αυτές που έχουν απαγορευτεί, εν μέσω κορονοϊού.

Πιό συγκεκριμένα, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς εκ περιτροπής απασχόληση, μειώνοντας κατά 50% περίπου τον μισθό τους, ενώ οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση με «διορία» λίγων ωρών, με μειώσεις μισθών από 10% – 30%.

Χτες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας –για την ακρίβεια την πρώτη στάση τηλεργασίας-, με μαζική συμμετοχή, και συμπαράσταση από δεκάδες φορείς και εργατικά σωματεία. Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής) πραγματοποιούσε παρέμβαση έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, με σύνθημα “πάρτε πίσω τις απολύσεις, τις περικοπές και την εκ περιτροπής εργασία”.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies