ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

Κούβα: Στην πρώτη θέση των εμβολιασμών παγκοσμίως με το 90% να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση

Η Κούβα θα ανοίξει τον επόμενο μήνα τα σύνορά της και θα άρει ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει λόγω της πανδημίας, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού των κατοίκων της προχωρά με άκρως ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, από τις 15 Νοέμβρη, η Κούβα θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε όσους επισκέπτες έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή πρόσφατη εξέταση PCR.

Να σημειωθεί πως η Κούβα, παρά το γεγονός ότι στηρίζει πολλά από τα έσοδα της στον Τουρισμό, δεν έβαλε «στο ζύγι» την υγεία του πληθυσμού της και επέβαλε ένα από τα αυστηρότερα πρωτόκολλα εισόδου, που περιελάμβανε πολυήμερη καραντίνα και αλλεπάλληλα μοριακά τεστ.

Την ίδια ώρα βέβαια υλοποιούσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πρόληψης και θεραπείας, ενώ παράλληλα δημιούργησε τα δικά της εμβόλια για τον κορωνοϊό, τα οποία προώθησε με μία επιστημονικά σχεδιασμένη εκστρατεία, με σκοπό να πείσει τον πληθυσμό για την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του Νησιού είχε ως αποτέλεσμα η Κούβα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των εμβολιασμών παγκοσμίως, με τουλάχιστον το 90% των κατοίκων να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση από τις τρεις που χρειάζονται τα περισσότερα εγχώρια εμβόλια, σύμφωνα με στοιχεία του «Reuters».

Οι αρχές λένε ότι ο ρυθμός αποδίδει καρπούς, με τα κρούσματα κορωνοϊού και τους θανάτους να μειώνονται τουλάχιστον κατά 80% σε σχέση με την κορύφωσή τους στα μέσα του καλοκαιριού. Σημειώνεται ότι η Κούβα έχει μέχρι σήμερα τους μισούς νεκρούς από ό,τι η Ελλάδα (8.191 νεκρούς), παρότι οι δύο χώρες έχουν τον ίδιο πληθυσμό.

Πηγή: 902.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies