ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή»

Σήμερα, τιμάμε τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή. Τις θυσίες που έκανε για την ελευθερία του, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων είτε τον εγκατέλειψαν, είτε συνεργάστηκαν με τους κατακτητές» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

 

Υπενθύμισε πως «η πρώτη πράξη του πολέμου ξεκίνησε στην Πάτρα, καθώς ήταν η πρώτη πόλη που βομβαρδίστηκε» και πρόσθεσε ότι «η καλύτερη απόδοση τιμής είναι να θυμόμαστε όλοι μας, πως όταν σέρνουν το λαό στον πόλεμο, ο ίδιος έχει τη δύναμη -όσο δυνατός κι αν φαίνεται ο αντίπαλος-, όχι μόνο να αντισταθεί, αλλά και να ανατρέψει το σύστημα που γεννάει συνεχώς αιματοχυσίες, να σπάσει τον “φαύλο κύκλο” του πολέμου, που εναλλάσσεται με την ειρήνη υπό μόνιμη απειλή».

 

Ξεκαθάρισε πως «στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο μπορεί να υπάρξει ειρήνη και συνεργασία των λαών, αρκεί να απαλλαγούν από τους εκμεταλλευτές τους» και υπογράμμισε ότι ο λαός της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής έχει πείρα, «γι’ αυτό και παλεύει να μην επιστρέψει ο πόλεμος στο έδαφός μας, παλεύει για απεμπλοκή από τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, παλεύει ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο».

 

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Πατρέων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

 

Στις εκδηλώσεις της πόλης της Πάτρας παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας και Τάκης Πετρόπουλος ενώ τις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στα Βραχνέικα, την δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies