ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: Αδέσποτα σκυλιά τρομοκρατούν γειτονιές!

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα μας για την κατάσταση που επικρατεί στους Αγίους Θεοδώρους, νέες καταγγελίες υπάρχουν για την κατάσταση που επικρατεί στην Κόρινθο και στις γειτονιές της Αγ Άννας και της ιερατικής σχολής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, που συνοδεύονται και από πολύ σκληρό φωτογραφικό υλικό, το οποίο επιλέγουμε να μην αναρτήσουμε, αδέσποτα σκυλιά που έχουν δημιουργήσει οι αγέλες επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα, κυρίως γάτες.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών είναι να έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετά μικρόσωμα ζώα και οι γονείς να φοβούνται για τα παιδιά τους.

Όπως είναι επόμενο, από την όλη κατάσταση έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου, που συντηρείται από την συνεχή αδράνεια του δήμου κορινθίων και του αρμόδιου αντιδημάρχου για να ενεργήσει ώστε να υπάρξει φροντίδα των ζώων, να μεταφερθούν σε καταφύγιο, να στειρωθούν και να πάψουν να αποτελούν απειλή.

Μάλιστα, περιοχής κάτοικος της περιοχής μας δήλωσε ότι πριν από 3-4 χρόνια υπήρχαν εξαγγελίες του τότε Δημάρχου Α. Πνευματικού ότι είχε δημιουργηθεί καταφύγιο για τα ζώα στην τοποθεσία πεδίο βολής,το οποίο στο τέλος εγκαταλείφθηκε πλήρως και έχει καταστραφεί αφού ξοδεύτηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ πρώτα.

Οι “Ειδησούλες” συνομίλησαν με κτηνίατρο για την συμπεριφορά των σκύλων, ο οποίος μας είπε τα εξής : ” Ο σκύλος έχει το ένστικτο του κυνηγού ενώ η γάτα από το φόβο της τρέπεται σε φυγή, πράγμα που προκαλεί το σκύλο, αφού παρουσιάζει ιδιαίτερα αντανακλαστικά σε κάτι που κινείται γρήγορα. Όταν μπαίνει στο οπτικό τους πεδίο ένα μικρόσωμο ζώο, το ένστικτο του σκύλου λέει να το κυνηγήσει . Άλλες φορές τις βλέπουν και σαν παιχνίδι. Δυστυχώς, πολλές είναι οι περιπτώσεις εκείνες που η γάτα να χάνει την ζωή της”.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies