ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος : Βασίλης Νανόπουλος, θέλω το διάλογο, αρκεί να μονολογώ

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που διανεμήθηκε από τον Δήμο κορινθίων, ο δήμαρχος την Τρίτη το απόγευμα “…είχε μια ακόμη επικοινωνία με τους δημότες μέσω των socialmedia“.

Στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι : “…Η διαδικτυακή επικοινωνία του Δημάρχου εγκαινιάστηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας από την βούληση του Βασίλη Νανόπουλου να κρατήσει την «γραμμή επικοινωνίας ανοιχτή» το διάλογο με τους πολίτες ζωντανό, την ενημέρωση τους ενεργή…”.

Στο ίδιο δελτίο τύπου παρατίθενται μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που τέθηκαν, σύμφωνα με τη φρασεολογία του δελτίου τύπου, μεταξύ άλλων το ΤΕΒΑ, η κοινωνική πολιτική του δήμου και η μέριμνα για όλους τους άστεγους της πόλης, η αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ στην είσοδο της πόλης, Το σχέδιο για την περιοχή των παλαιών σφαγείων, η σύνδεση του Προαστιακού με το κέντρο της πόλης και την παραλία , Το εργοστάσιο απορριμμάτων και η διαχείριση τους, οι παιδικές χαρές, ένα δίκτυο πιστοποιημένων, σύγχρονων και ασφαλών δομών, ανακαίνιση του ΞΕΝΙΑ, η εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης η οποία θα εντοπίσει και θ αποκαταστήσει τα προβλήματα κυκλοφορίας, η κατάθεση πρότασης στο ΚΑΣ για τη δημιουργία νέου θεάτρου (ανακαίνιση ΞΕΝΙΑ, δημιουργία νέου θεάτρου, αποκατάσταση κυκλοφορίας – συγκοινωνίας, ανάδειξη κάστρου Ακροκορίνθου και πολλά άλλα.

Το δελτίο τύπου κλείνει με την διαβεβαίωση ότι “….Τα live του Δημάρχου με τους δημότες θα συνεχιστούν. Θα επαναλαμβάνονται σε συχνά διαστήματα αφού η επικοινωνία, ο διάλογος, η ενημέρωση των πολιτών αποτελούν για τον Δήμαρχο και την δημοτική του αρχή προτεραιότητα!…”

Πέραν   της ανάμιξης αγγλικών και Ελληνικών σε ένα δελτίο τύπου πού προέρχεται από δημόσια αρχή και μάλιστα από έναν αιρετό και πέραν των προβλημάτων σύνταξης και ομαλής ροής της ελληνικής γλώσσας του δελτίου τύπου, αναδεικνύεται η διπλή προσωπικότητα του δημάρχου Κορινθίων…

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ασφαλώς είναι επαινετή η διάθεση ενός δημάρχου να επικοινωνεί απευθείας με τους δημότες, όμως….
Όμως στην προκειμένη περίπτωση, αφενός η υποτιθέμενη ζωντανή επικοινωνία δεν εξασφαλίζει το διάλογο και κατά ένα μυστήριο αφετέρου τρόπο, ο κ. Νανόπουλος δεν έχει την ίδια διάθεση να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο με θεσμοθετημένα όργανα διαλόγου, όπως η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου του, αλλά κι με άλλους μαζικούς φορείς…

Μόλις σε διάστημα 15 ημερών, έχουν παραιτηθεί από την παραπάνω επιτροπή δύο μελη της και μάλιστα ο ένας εξ αυτών (ο κ.Βασίλης Μπαλάφας) υπήρξε και διακεκριμένο στέλεχος της παράταξης του κ. Νανόπουλου, ο οποίος με πολυσέλιδη επιστολή κατήγγειλε συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης της επιτροπής με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της, δικηγόρο Αντώνη Κυριαζή, αφού επί 1 ολόκληρο χρόνο δεν συνεδρίασε, ενώ σε δελτίο τύπου άλλο μέλος της Επιτροπής (το ΙΝΚΑ Κορινθίας), τονίζει ότι δεν αποδέχεται η επιτροπή να είναι διακοσμητική , ότι πρέπει να λειτουργεί σύννομα και ότι έχει απευθύνει πολλαπλά έγγραφα για το πρόβλημα του ΤΕΒΑ ,τόσο στον εκάστοτε Δήμαρχο όσο και στην αρχή του ΤΕΒΑ, χωρίς να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Το ερώτημα  που έρχεται αυθόρμητα στην σκέψη καθενός είναι για ποιο λόγο σοβαρά ζητήματα δεν συζητούνται σε μία επιτροπή που είναι θεσμοθετημένη και στην οποία συμμετέχουν εκτός από δημότες, μαζικοί φορείς με κύρος και δράσεις στην τοπική κοινωνία;

Είναι δυνατόν να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για επικοινωνία ένας δήμαρχος, ο οποίος υποβαθμίζει μία επιτροπή που έχει θεσπιστεί με ειδικό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να διευκολύνει την διοίκηση ενός Δήμου στην υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάπτυξή του;

Όπως άλλωστε προκύπτει από την ανάγνωση των ρεπορτάζ που ασχολήθηκαν με την πρώτη και μοναδική μέσα στο 2020 συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, αλλά και την ιστοσελίδα του δήμου κορινθίων, τα περισσότερα από τα θέματα που αναφέρει στο δελτίο τύπου ο κύριος Νανόπουλος, είχαν τεθεί από τα μέλη της επιτροπής -ανάμεσά τους και μία εξαιρετική από κάθε άποψη πρότασή του Ιδρύματος για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Κορινθίας που αφορούσε στην δημιουργία Μουσείου της κορινθιακής τριήρους  στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων– και τα οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία της επιτροπής διαβούλευσης, έπρεπε ήδη να έχει εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ιδιαίτερα το θέμα του ΤΕΒΑ, για το οποίο. ευλογώντας τα γένια μας, να αναφέρουμε ότι έχουμε κάνει ένα πολύ αναλυτικό ρεπορτάζ για την απαράδεκτη κατάσταση που το έχει φέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού, είναι  ένα θέμα που δεν   απασχολεί μόνο το δήμο Κορινθίων, αλλά ολόκληρη την Κορινθία καθώς ο δήμος είναι ο δικαιούχος που ενεργεί για ολόκληρο το νόμο.

Δύο ολόκληρα χρόνια ουσιαστικά δεν υπάρχει ΤΕΒΑ στην Κορινθία και ο προϊστάμενος του, δηλαδή ο εκάστοτε δήμαρχος κορινθίων, δεν δίνει απάντηση, αφήνοντας περίπου 4.000 ανθρώπους στο έλεος του Θεού….

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νανόπουλος δεν ανέφερε την απάντηση του στο θέμα του ΤΕΒΑ…

Κλείνοντας το άρθρο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν θα αδικήσουμε τον σημερινό Δήμαρχο Κορινθίων στις επιλογές που κάνει απέναντι στους δημότες και στους διάφορους φορείς, αφού στο πεδίο αυτό αντιγράφει πλήρως – ίσως πιο κομψά- την τακτική του προηγούμενου δημάρχου, καθώς και του βασικού του υποστηρικτή του, πάλαι ποτέ πανίσχυρου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Νικου Σταυρέλλη, τακτική που έχει ένα και μοναδικό πρόσημο: Μας αρέσει ο διάλογος, αρκεί να μπορούμε να κάνουμε μονόλογο….

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΒΑ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΤΕΒΑ Κορινθίας;

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies