ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ζητά μέτρα για τη μεταφορά των μαθητών των νηπιαγωγείων και των ΑμεΑ στη Μεσσηνία

Άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των μαθητών νηπιαγωγείων και ΑμεΑ στη Μεσσηνία απαιτεί με Ερώτησή του στον Περιφερειάρχη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Γόντικας, σημειώνοντας ότι δημιουργούνται προβλήματα με το νέο διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των 12 νηπίων από τις Τοπικές Κοινότητες Άμφειας και Πολιανής που σχεδιάζετε να μεταφέρονται με λεωφορεία από και προς το νηπιαγωγείο στη Θουρία», τονίζει, προσθέτοντας: «Αυτή σας η επιλογή, μικρά παιδιά προνήπια και νήπια, να μεταφέρονται μαζί με μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, εκτός από αντιεκπαιδευτική-αντιπαιδαγωγική είναι και επικίνδυνα εγκληματική. Αναγκάζετε μικρά παιδιά, προνήπια και νήπια, να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία επί της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Τρίπολης με σοβαρούς κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών». 

Συμπληρώνοντας ότι μικρά παιδιά αναγκάζονται να περπατάνε 500 μέτρα το πρωί και άλλα τόσα το μεσημέρι, χειμώνα – καλοκαίρι με όλες τις καιρικές συνθήκες, για να φτάσουν στο νηπιαγωγείο στη Θουρία, θυμίζει ότι υπάρχουν επανειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής για μεταφορά, από και προς τα σχολεία, των προνηπίων, νηπίων καθώς και των μαθητών ΑΜΕΑ με ταξί.

Επισυνάπτοντας έγγραφο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αμφείας και των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ του πρώην Δήμου Θουρίας, ερωτάται, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης: «Γιατί δεν υλοποιείται αυτή η απόφαση στην Μεσσηνία, γιατί ψευδώς αναφέρεται στους κατοίκους ότι αυτά προβλέπει ο νόμος, ποια μέτρα θα παρθούν για να εξασφαλιστεί η γρήγορη-αξιοπρεπής και προπάντων ασφαλής μεταφορά μικρών μαθητών νηπίων και προνηπίων από και προς το σχολείο και αν θα υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη μεταφορά, με μίσθωση όσων ταξί χρειάζονται».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

“ Αντιγόνη” του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

admin2020

Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας/ Π.Ε. Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies