ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Μίλησε και στην κυπριακή Βουλή ο Ζελενσκι, κουβέντα για την Τουρκική εισβολή

Ενόχληση προκάλεσε στην Κύπρο, η απογευματινή ομιλία του Ζελένσκι στο κυπριακό κοινοβούλιο, από την οποία απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στην τουρκική εισβολή στο νησί το 1974 και φυσικά η καταδίκη της. 

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, η κυβέρνηση του οποίου έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στενές στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με την Άγκυρα, μίλησε σε ειδική συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, μελών του υπουργικού συμβουλίου και βουλευτών.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τη συνεδρίαση, το ΑΚΕΛ γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί σε αυτή, «μετά την παρουσία “μαχητή” του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Βλ. Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων», κάνοντας λόγο για «πρόκληση για κάθε δημοκράτη».

Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι είπε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα κρίνει την επιβίωση, όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και ισχυρίστηκε ότι στόχος της Ρωσίας είναι να υπάρχει διχόνοια μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στο Κυπριακό, παρότι το ζήτημα αφορά -όπως και στην περίπτωση της Ουκρανίας- την εισβολή μίας χώρας σε μία άλλη.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων» και ότι «δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies