Κορίνθου

Ματαιώνεται και φέτος η εμποροπανήγυρης του Λουτρακίου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού

Παρά την επιθυμία της δημοτικής Αρχής, μετά τα τελευταία επιβαρυμένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και τους φόβους για ένα δύσκολο φθινόπωρο λόγω της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η διενέργεια της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου, στο Λουτράκι.
Με ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και παρά το οικονομικό όφελος που αποφέρει για τα έσοδα του Δήμου η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει προς το παρόν τον σχεδιασμό και την πραγματοποίησή της για τους παρακάτω λόγους:
1. Ο συνεχής αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 και η μεγάλη διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο.
2. H άνοδος των κρουσμάτων τόσο στην Π.Ε. Κορινθίας όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
3. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού επαγγελματιών στον χώρο της εμποροπανήγυρης και η δραστηριοποίηση των περισσότερων εμπόρων της και σε άλλες περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.
4. Η υπερσυγκέντρωση στον χώρο της εμποροπανήγυρης χιλιάδων επισκεπτών και η αδυναμία διαχείρισης του όγκου και ελέγχου της πυκνότητας της κίνησης, του συνωστισμού ή οποιουδήποτε άλλου μέτρου τήρησης αποστάσεων και υγιεινής, όπως προβλέπεται και από τις σχετικές ΚΥΑ.
Να σημειωθεί πως την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Παναγίας Γιάτρισσας, Πολιούχου του Λουτρακίου, με περιορισμένο αριθμό επίσημων προσκεκλημένων και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την Υγεία: Δημόσια, δωρεάν, με πραγματικές αυξήσεις και προσλήψεις

admin2020

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies