Uncategorized

Μεγάλη συμμετοχή των αγροτών στην πανελλήνια σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Μεγάλη συμμετοχή των αγροτών στην πανελλήνια σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων η οποία πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας Λάρισας.

Η συμμετοχή είναι μαζική και οι αγρότες συζητούν τα προβλήματα τους που όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους: «συνεχώς οξύνονται με βασικότερα το κόστος παραγωγής που έφτασε στα ύψη και κάνει απαγορευτική την συνέχιση των καλλιεργειών σε συνδυασμό με τις χαμηλές-εξευτελιστικές, κάτω από το κόστος παραγωγής που πουλάμε τα προϊόντα μας. Την ίδια στιγμή φτάνουν στην λαϊκή κατανάλωση από 5 ως 10 φορές πιο ακριβά κερδοσκοπώντας σε βάρος μας και σε βάρος του λαού μεσάζοντες και επιχειρηματίες με τις ευλογίες και πλάτες της Κυβέρνησης που κανένα μέτρο ελέγχου και προστασίας μας δεν λαμβάνει.

Οι ζημιές που έχουν συμβεί σε όλη την χώρα, όχι μόνο δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί αλλά ούτε καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ δεν έχουν σταλεί στους παραγωγούς 6 ως και 10 μήνες μετά από την στιγμή που έγιναν οι ζημιές. Ζητάμε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης και να βρίσκεται σε ύψος που ουσιαστικά θα αποζημιώνει την χαμένη παραγωγή».

«Δεν θα καθίσουμε και ούτε καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να μας ξεκληρίσουν, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε ζητιάνοι. Μοχθούμε, παράγουμε και θέλουμε να πουλάμε την παραγωγή μας σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα. Ότι κατακτήσαμε αποτέλεσμα της δικής μας δράσης ήταν με κινητοποιήσεις, μπλόκα, συλλαλητήρια, πίεση προς την εκάστοτε Κυβέρνηση», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους και η Επιτροπή σήμερα θα αποφασίσει πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής και ποιες θα είναι οι επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρουδας, σημείωσε: «Υπάρχει πρόταση για κινητοποιήσεις, ελπίζουμε στη σύσκεψη να αποφασίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αγροτών Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακοπουλος δείτε βίντεο

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με το νέο διοικητή ΔΙΚΕ Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies