Κοινωνικά

Μεγαλειώδες το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που έγινε στον Πειραιά

Ηχηρότατο μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και απαίτηση για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν, έστειλε το βράδυ της Πέμπτης, το μεγαλειώδες αντιπολεμικό συλλαλητήριο που έγινε στον Πειραιά, το οποίο διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στο συλλαλητήριο, που έγινε με αφορμή τον ελλιμενισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκώλ» στον Φαληρικό όρμο, συνθήματα, πανό, αναμμένοι πυρσοί, έστειλαν δυναμικό, ξεκάθαρο μήνυμα: «ανεπιθύμητα τα πλοία των ιμπεριαλιστών», «Πειραιάς λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

«Τους λέμε πως είναι ανεπιθύμητοι. Να τσακιστείτε να φύγετε από δω. Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα δεν διαλέγει ληστή για να του πίνει το αίμα με το καλαμάκι», τόνισε από το βήμα της συγκέντρωσης που έγινε στο Πασαλιμάνι, ο κεντρικός ομιλητής, Γιώργος Καλαμαράς, αναπληρωτής ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Σε λίγες μέρες στις 6 Απρίλη, η εργατική τάξη θα δώσει απάντηση για όλα αυτά με πανελλαδική – πανεργατική απεργία γιατί η πάλη για το μεροκάματο, ενάντια στην φτώχεια και την ακρίβεια είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις.

Στο συλλαλητήριο χαιρέτησαν επίσης ο Γιώργος Γώγος, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚ Πειραιά και ο Αντώνης Νταλακογιώργος, Β’ αντιπρόεδρος του ΕΚ Πειραιά.

«ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι Βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «σήκωσαν στο πόδι» ολόκληρο τον Πειραιά, με εργαζόμενους, νέους, οικογένειες, γυναίκες, να βροντοφωνάζουν ασταμάτητα συνθήματα, στην διάρκεια της μεγαλειώδους αντιπολεμικής πορείας που ακολούθησε μετά τη συγκέντρωση.

Νωρίτερα το μήνυμα στην στεριά στο Πασαλιμάνι, έφτασε από τη θάλασσα. Καθώς, γύρω – γύρω από το «Ντε Γκωλ» «έπλευσε» το σύνθημα «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ» και ακούστηκε το σύνθημα «Είναι ανεπιθύμητοι, ούτε γη – ούτε νερό».

Το αντιπολεμικό μήνυμα αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, επέστρεψε και δόθηκε στον «παραλήπτη», το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», από τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Καστέλα, με αναμμένους πυρσούς και με το σύνθημα, «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Μαρία Κομνηνάκα.

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies