ΔιεθνήΕιδησούλες

Μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. η αποχώρηση των αμάχων από τη Μαριούπολη – Αναφορές για πυρά και αλληλοκατηγορίες Ουκρανών και ρωσόφωνων

Οι άμαχοι θα μπορέσουν να φύγουν από την Μαριουπολη από τις 12 μ. ως τις 5 μ.μ. (ώρα Μόσχας, 11 π.μ. – 4 μ.μ. ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Νωρίτερα σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα, που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα, ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονιέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, «μαχητές του ουκρανικού ριζοσπαστικού εθνικιστικού τάγματος “Αζόφ” πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Μεωτίδας στη Μαριούπολη». Ο Πουσίλιν υποστηρίζει, σύμφωνα με ρωσόφωνα μέσα, ότι αυτή τη στιγμή 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, παραμένουν κάτω από ερείπια σε υπόγειο.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, ισχυρίζεται, όπως μεταδίδει το BBC, ότι «οι Ρώσοι συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν και να χρησιμοποιούν πυροβολικό. Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη και δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός σε όλη τη διαδρομή. Οι άμαχοι μας είναι έτοιμοι να δραπετεύσουν, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν κάτω από τους βομβαρδισμούς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, RIA, BBC

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies