ΔιεθνήΕιδησούλες

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου

Παρόμοιες με κήρυξη πολέμου είναι κατά τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι κυρώσεις που επιβάλουν δυτικά κράτη κατά της Ρωσίας. 

«Αυτές οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με γυναίκες, πληρώματα αεροσκαφών ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Δήλωσε ακόμα ότι δεν υπάρχουν σχέδια για εισαγωγή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία και πως τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας τέθηκαν σε ειδικό καθεστώς μετά τις δηλώσεις της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρους. «Η Βρετανίδα υπουργός ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στη σύγκρουση, εξαιτίας της οποίας αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή οι δυνάμεις αποτροπής», είπε ο Βλ. Πούτιν.

Για την Ουκρανία δήλωσε ότι στόχος είναι η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίση της χώρας και κατηγόρησε νεοναζιστικές ομάδες πως στο Χάρκοβο κρατούν πάνω από 6.000 άμαχους στον σιδηροδρομικό σταθμό σαν ανθρώπινη ασπίδα. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ήθελε να εντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ, πως η Ουκρανία έχει πυρηνικές δυνατότητες και πως αν αποκτούσε πυρηνικά όπλα η Ρωσία θα είχε ένα πιστόλι στον κρόταφο. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ανέφερε ακόμα πως η Ρωσία θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δηλώνοντας πως «θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας».

Ανάρτηση των «New York Times» αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος σε μια συνάντηση στη Μόσχα το Σάββατο είπε πως η Ουκρανία μπορεί να χάσει την κρατική της υπόσταση και ότι για αυτό θα φταίει η ηγεσία της.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ανέφερε ότι η συζήτηση για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί να προκαλέσει απώλεια του μέλλοντος της χώρας. Ανέφερε πως «η μοίρα της Ρωσίας θα είναι εντελώς διαφορετική» εάν η Ουκρανία αποκτήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της και πρόσθεσε πως «ειδικά από τη σημερινή ηγεσία (της Ουκρανίας, πρέπει να καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν αυτό που κάνουν, θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ουκρανικού κράτους».

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies