Μεσσηνίας

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ

Από τον ΟΗΕ έχει οριστεί η 27η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Ιδίως στην πατρίδα μας, με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, διότι στηρίζει την κοινωνία, την εργασία και συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας.
Μπορεί ενώ είναι τόσο δυναμική η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να συμβάλει σε μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, να συνεισφέρει κατά 50% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, αλλά διάφοροι λόγοι σε παγκόσμιο επίπεδο πχ πανδημία Covid 19 που οδήγησε σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας, πολεμικές συγκρούσεις, ακρίβεια κ.α., να δυσκολεύει την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Η ημέρα αυτή έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης για την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, την μείωση της ανεργίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Βέβαια η ανταγωνιστικότητα που μεγαλώνει, απαιτεί την ψηφιακή θωράκιση, προκειμένου να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις αυτές. Οι δυσκολίες όμως μεγαλώνουν, διότι σε πολλές περιπτώσεις εκλείπουν τόσο οι δεξιότητες, όσο και ο κατάλληλος εξοπλισμός, με αποτέλεσμα σύμφωνα με διάφορες έρευνες το 40% των επιχειρήσεων να απέχει από τα κατάλληλα ψηφιακά προϊόντα που θα βοηθούσαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να γίνουν ανταγωνιστικές.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου , διαχειρίζεται το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 και συγκεκριμένα τη δράση 3.a.2.2 “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών”.
Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα εκ του αποτελέσματος στη διαχείρισή του, είχε πολλές αστοχίες. Πολλές επιχειρήσεις έμειναν εκτός χρηματοδότησης παρότι είχαν αξιολογηθεί θετικά, ενώ ούτε η εξειδίκευση ανά ποσό και κλάδο ήταν προς όφελος των επιχειρήσεων .
Το κυρίαρχο ερώτημα είναι πως θα στηριχθεί από πλευράς εργαζομένων η μικρομεσαία επιχείρηση , αφού επιλέγεται η επιδοματική πολιτική των διαφόρων pass και δεν επιδοτείται η εργασία στις ηρωικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που γονατίζουν μπροστά στα προβλήματα και στις υποχρεώσεις.
Ο Β΄βαθμός Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να είναι ο Πόντιος Πιλάτος που βλέπει την καθίζηση και κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και απλά σιωπά. Έχει υποχρέωση να διεκδικεί , να προγραμματίζει έγκαιρα , να στηρίζει .
Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω αυτήν Παγκόσμια Ημέρα και ενώνω τη φωνή μου με τις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου , προκειμένου να στηριχθεί η Περιφέρεια της Χώρας, να παραμείνουν υγιείς δυνάμεις της αγοράς στις πόλεις και στα χωριά μας και να έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν με στήριγμα την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καλαμάτα

admin2020

LIVE: Μεσσήνη: Η Ανάσταση του Χριστού στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών

admin2020

Η πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies