ΔιεθνήΕιδησούλες

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η εισβολή στο Καπιτώλιο (εύκολη είσοδος και ανοχή αλλά με νεκρούς) δείχνει πως το πραξικόπημα ήταν και ενδεχομένως είναι επιλογή μιας μερίδας του αμερικανικού καπιταλισμού.
Η αιτία δε βρίσκεται προφανώς στα ηλίθια προσχήματα Τραμπ περί νοθείας αλλά σε αυτό που δείχνει ο χάρτης. Στον οποίο απεικονίζονται όλες οι συγκεντρώσεις συγκρουσιακές και μη, που έγιναν στις Η.Π.Α. τον πρώτο μήνα μετά τη δολοφονία Φλόιντ και ήταν από 100 άτομα και πάνω.
Πριν γίνουν τα χτεσινά, οι Η.Π.Α. για περίπου 4 μήνες έχουν ζήσει μια εξέγερση η οποία απείλησε πολύ περισσότερο ουσιαστικά πλευρές της αστικής εξουσίας αλλά και των καθημερινών αστικών όρων ζωής. Έφτασαν και αυτές κοντά στο Καπιτώλιο αλλά κυνηγήθηκαν, ενώ από τότε συνεχίζεται η επίθεση στους αφροαμερικανούς.
Αυτά το αμερικανικό κεφάλαιο δεν τα ξεχνά. Και είναι υπαρξιακό του δίλημμα αν θα τα διαχειριστεί ο Μπάιντεν ή κάποια σιδηρά γροθιά.
Τα όρια αυτού που ζήσαμε και που ζούμε θα κριθούν από το αν η Αμερική που φαίνεται στο χάρτη θα σηκώσει ξανά ανάστημα. Και τότε αυτά που έγιναν χτες θα είναι ένα ιλαροτραγικό επεισόδιο.
Και ταυτόχρονα όσα είδαμε στο Καπιτώλιο έχουν πρώτα από όλα αρνητική προϋπόθεση την άμπωτη της άλλης Αμερικής και του χρόνου που χρειάζεται για το νέο προσανατολισμό της.
Αυτό που κρίνεται στις Η.Π.Α. σε αυτή την ιστορική εποχή που ζούμε είναι η ίδια η εξουσία. Και σε αυτή τη μάχη έχουμε να δούμε πολλά.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies