ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε για τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ:

«Τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον, με τη σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο, δεν μπορούν να εξηγηθούν μόνο με την ιδιοτροπία του Τραμπ. Είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας σε βαθιά παρακμή, ενός κόσμου τεράστιων ανταγωνισμών, ανακατατάξεων στον συσχετισμό δύναμης, κρίσεων κι αδιεξόδων, τις συνέπειες των οποίων τις πληρώνουν οι λαοί και που πλέον γίνονται πιο εμφανή ακόμη και στην πιο ισχυρή καπιταλιστική χώρα του πλανήτη.

Όσοι πέφτουν από τα σύννεφα μπροστά στη χρεοκοπία της “αμερικανικής δημοκρατίας”, ίσως ξεχνούν ότι ήταν αυτή που έχει προκαλέσει δεκάδες πολέμους, καταστροφές χωρών, πραξικοπήματα, ανατροπές εκλεγμένων κυβερνήσεων και αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστολή, ο ρατσισμός, τα χρόνια προβλήματα του ίδιου του αμερικανικού λαού.

Γι’ αυτό και η “επιστροφή στην ομαλότητα” δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτά τα αδιέξοδα και τις μεγάλες αντιθέσεις. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο και φυσικά ο ίδιος ο αμερικανικός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να εμποδίσουν αυτή η κρίση στις ΗΠΑ να γίνει αφετηρία ή αφορμή για έναν νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού».

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις νέες συμβάσεις για αντιπλημμυρική προστασία και οδικές παρεμβάσεις στην Κορινθία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

tiresias tiresias

Ακόμα και οι πιο ανθεκτικοί επιζώντες της ερήμου στον πλανήτη έχουν αρχίσει να υποκύπτουν στην ακραία ζέστη. Οι ειδικοί λένε ότι δεν μοιάζει με τίποτα που έχουμε ξαναδεί.

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies